Da, i to je moguće

Neverovatni saveti supermame: Kako odvići dete od pelena za manje od nedelju dana?

0
Mama čije vam instrukcije prenosimo tvrdi da je za samo pet dana uspela da svog sinčića navikne na nošu. Hoćete li probati njene savete?
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na roditeljskom sajtu pronašli smo blog Kristine Kopa, koja tvrdi da dete možemo odviknuti od pelena za svega nedelju dana, i to bez stresa. Evo kako da sprovedete jednonedeljno odvikavanje od pelena.

 

Svaka velika promena kod dece može biti problematična, a pedijatri čak kažu da se deca za pelene emotivno vezuju što još više otežava posao. Ova mama, čije savete prenosimo tvrdi da je uspela odviknuti sina od pelena za svega pet dana i to bez ičije pomoći.

 

Najveća bol pretočena u sliku: Pogledajte šta je istetovirala žena koja je izgubila bebu (FOTO)

 

Zanima vas kako je uspela? Evo njenih saveta.

 

Prva dva dana

 

Za početak stavljajte dete na nošu odmah po buđenju i po povratku kući iz vrtića, a nekoliko sati u toku dana dete stavljajte na tutu svakih 15 minuta. Pustite dete da se igra, jede, gleda crtiće sve kao i obično samo ga na svakih 15 minuta stavite na nošu, a kad završi, ponovno stavite pelenu i nastavite sa svakodnevnim obavezama. Tokom trećeg dana skinite pelenu u potpunosti, i dalje dete stavljajte na nošu što češće, ali bez povratka pelena.

 

Ukoliko izlazite napolje potrudite se da sa sobom poneste nošu i da odlazite na mesta gde ima WC. Ne zaboravite dosta rezervnog donjeg veša i garderobe. Veoma je bitno da onog trenutka kad skinete pelene u potpunosti više ih nikako ne vraćate tokom dana.

 

Viktorija Bekam objavila fotografiju ćerkice i doživela osudu javnosti: Vidite li vi išta pogrešno na ovoj fotografiji? (ANKETA)

 

Skinite detetu odeću

 

Kad ste kod kuće pustite dete da šeta golo, ako je dovoljno toplo u stanu ili neka na sebi ima samo pamučnu majicu. Ako dete ne bude imalo pelenu ili gaćice neće imati ni mesto da obavi nuždu pa će ga samo potražiti. Za taj slučaj obratite pažnju da noša uvek bude negde u blizini deteta.

 

Ako dete obavi nuždu u nošu obavezno mu pokažite, recite „bljak“ pa zajedno sve prospite u WC šolju i pustite vodu.

 

makonda-tracker