porodično

KADA SE ZAVRŠI ONLINE NASTAVA, VREME JE ZA ZABAVU: Stare društvene igre kojima se svi raduju!

0

Mnogi su zaboravili da one postoje

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Izolacija mnogima teško pada, posebno deci koja ne mogu da shvate da ne smeju da izlaze mnogo napolje i da se druže sa vršnjacima.

 

Budući da deca ne idu u vrtiće, škole, a večina roditelja ne ide na posao zbog širenja koronevirusa, pa su primorani da dosta vremena provode zajedno.

Kako bi svima bilo zanimljovo, setimo se društvenih igara za koje ne treba ni prostora, a zabavno je, a neke su čak i edukativne.

 

1. Kaladont

 

Ova igra je poprilično stara, a cilj je da nikad ne završite reč sa -ka. Ako to učinite, sledeći na redu izgovorit će riječ 'kaladont' i izgubili ste.

 

2. Pametna geografija

 

Geografska igra koja je namenjena za malo veću decu, a i odrasle. Napravite tablicu na papiru, popišite 'kategorije' poput - država, grad, selo, reka, planina, ime, životinja, predmet, itd. U svakoj partiji nasumičnim odabirom uzmite jedno slovo i setite se jednog pojma, odnosno države, grada ili sela koje znate, a počinje na to slovo. Pokušajte se setiti onoga što se drugi neće i dobićete više bodova.

 

3. Pogodi ko

 

Ako nemate istoimenu kupljenu društvenu igru, uzmite papiriće. Zapišite ime i prezime ljudi (može i životinja ili predmeta, ako se tako dogovorite) pa razmenite papiriće. Zalepite ih na čelo i zabava može početi.

 

foto: Profimedia

4. Pogodi šta

 

Ne morate imati kupljenu igricu da biste zaigrali ovu društvenu igru. Zapišite pojmove na papir, izvlačite ih pa crtajte zadano. Zapamtite, mašta može svašta.

 

5. Pantomima

 

Neka klinci izmisle pojmove pa ih rukama i nogama pokušaju dočarati odraslima. Nemojte zaboraviti na štopericu kojom ćete ograničiti vreme.

 

6. Istina ili izazov

 

Ova zabavna igra bila je najpopularnija na dečjim rođendanima. Zanimljiva je jer puno toga možete naučiti o drugima, a i dobro se nasmati. Zato, zavrtite flašu!

 

 

7. Čoveče ne ljuti se

 

Gotovo svako je ima kod kuće, a u njoj mogu da učestvuju svi.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker