pažljivo roditelji

POKUŠAJTE BITI EKONOMIČNI: Šest saveta kako ne preterati s kupovinom dečjih poklona za PRAZNIKE!

0

Svako dete očekuje poklon, ali mu ne smete ispunjavati sve želje

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Decembar je mesec darivanja, ali to ne znači da bismo trebali preterati s  i mališanima kupiti sve ono što požele. Donosimo vam savete koje će vam pomoći da deca ne izgube entuzijazam, ali i da ne zaborave pravi smisao Božića.

 

1. Kupite jedan veliki poklon


Kada se deca jednom nauče na određenu količinu darova, postaju sve zahtevnija i nezahvalnija za stvari koje dobiju. Na božićno jutro stavite pod bor jedan poklon koji su deca poželela, a njihove božićne čarapice napunite slatkišima.

 

2. Poklon s iskustvima


Iskustveni pokloni najduže se pamte. Stoga darujte djeci ulaznice za zoološki vrt, članstvo u biblioteci ili nešto slično. Pokažite deci da je iskustveni poklon najbolji dar.

 

3. Neka deke i bake kupe jedan skuplji poklon


Deke i bake u većini slučajeva imaju duboko ukorijenjenu potrebu da razmaze svoje unuke. Dogovorite se s njima da deci kupe samo jednu stvar koju oni baš žele. Vaša kreditna kartica bit će vam zahvalna, deca će biti srećna zbog dobijenog poklona, a dedovi i bake uživaće u osmehu svojih unuka. Na taj način svi pobeđuju.

 

foto: Profimedia

4. Ostavite dar za rođendan


Ako vaše dete dobije koji dar viška, spremite ga na sigurno te zapišite ko ga je doneo. Kada vašem mališanu bude rođendan, izvadite ga i dajte mu ga u ime te osobe.

 

5. Tražite prave stvari od prijatelja i rodbine


Fokusirajte se na kvalitet poklona. Ciljajte na darove koji povećavaju kreativnost, talente ili motoričke sposobnosti, kao što su instrumenti i boje za crtanje. Deca vole otkrivati ​​nove talente. To jača njihovo samopouzdanje i poverenje.

 

6. Naučite ih zahvalnosti


Naučite decu da svake godine odaberu jedan poklon i doniraju ga lokalnoj dečjoj bolnici. Naučite ih da budu zahvalna. Zahvalna deca zadovoljnija su svojim životima, bolje prolaze u školi te su manje zavidna.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

makonda-tracker