roditeljstvo

MOŽEMO PRIMENITI NEKE OD NJIHOVIH SAVETA: Ove metode vaspitavanja dece koriste članovi kraljevskih porodica

0

Svaki roditelj ima sopstvene metode vaspitanja, ali uvek možemo nešto usvojiti ili korigovati.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pravilno odgajanje dece glavna je briga svakog roditelja. Od vas zavisi da li će deca izrasti u pristojne osobe koje će doprinositi društvu.

 

Vi im morate biti dobar primer na koji će se ugledati.

 

Metode za vaspitavanje dece kraljevskih porodica iz celog sveta:

 

Telesni kontakt

 

Princeza Dajana svoje sinove nije ispuštala iz ruku, što je veoma neobično za kraljevske porodice. Ona je verovala da im dodiri i bliskost donose veliku korist.

 

foto: Profimedia

Tehnika „dvostrukog dodira“

 

Kejt Midlton i princ Vilijam koriste tehniku „dvostrukog dodira“ kako bi dete osećalo toplinu i ljubav od oba roditelja, kao i emotivnu sigurnost. Tako se ono oseća bezbedno i smireno.

 

foto: Profimedia

Učenje stranih jezika

 

Kraljica Španije Leticija još od malih nogu tera svoju decu da uče strane jezike, i to engleski i kineski. Isto tako, vodi ih i na ples i odbojku.

 

Vreme provedeno zajedno

 

Princeza Viktorija od Švedske se trudi da njeno dvoje dece stalno imaju zajedničke aktivnosti i vreme provode zajedno kako bi formirali čvrste veze.

 

Dozvola za društvene mreže

 

Princeza Mete-Marit od Norveške želi da njena deca vode normalan život kao i drugi tinejdžeri, pa im zato dozvoljava da koriste društvene mreže.

 

Pravila mogu da se prekrše

 

Princeza Meri od Danske vodi svoju decu na sportska takmičenja i razne zabavne događaje, ali se ne ljuti ako oni nekada prekrše pravila.

 

Učenje disciplini

 

Princeza Šarlin od Monaka i princ Albert svaki slobodan trenutak provode sa svojom decom, vode ih na plivanje, ali im postavljaju i stroga pravila i uče ih disciplini.

 

Saosećanje i razumevanje

 

Kraljica Matilde i kralj Filip od Belgije imaju četvoro dece i stalno ih vode u zoološki vrt i na volonterske akcije za beskućnike, starije osobe, osobe sa smetnjama u razvoju, kako bi se naučili saosećanju i razumevanju.

 

Korisni saveti

 

Maksima, kraljica Holandije, svojoj deci stalno daje praktične savete koji će im poslužiti u životu.

 

 

makonda-tracker