važna odluka

Dobro razmislite: Ovakva imena ne treba da dajete deci

0

Iako to ne treba da bude najvažnija odluka koju donosite dok čekate da beba dođe na stvar, svakako je bitna.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Iako se slažemo sa Šekspirom da bi ruža isto mirisala i kada se ne bi zvala tako lepo, činjenica je da su imena u današnje vreme izuzetno važna.

 

Budući da se mališani neretko i zbog sitnijih stvari suočavaju s okrutnošću u školi, ali i da je ime prvo što izgovorimo kada se s nekim upoznajemo, nema osobe koja nema čvrsto izgrađen stav o sopstvenom imenu.

 

Zato bi, pri odabiru imena za bebu, trebalo obratiti pažnju na sledeće.

 

 

Moderno ime

 

Ukoliko vam se dopalo neko ime dok ste gledali popularan film ili obožavate neku pevačku zvezdu, pa želite baš tako da nazovete dete, uzmite u obzir da je verovatno svuda oko vas veliki broj majki koje razmišljaju na isti način.

 

Tako je, recimo, kada je serija Igra prestola doživela ogromnu popularnost, u Velikoj Britaniji rođeno mnogo malih Arji i Sansi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Profimedia

Ime koje dovode do nezgodnih nadimaka

 

Svi znamo koliko deca u osnovnoj školi umeju da budu kreativna kada žele da uvrede i povrede nekoga ko im se ne dopada, pa bi uvek trebalo da imate na umu i to može li od imena koje ste odabrali da se izvede uvredljiva verzija.

 

Ime koje ne pristaje vašoj bebi

 

Koliko god žudeli da date detetu neko ime, kada ono dođe na svet dobro je pogledajte i razmislite da li mu ono zaista pristaje.

 

 

Ime koje se teško izgovara ili lako dovodi u zabunu

 

Svako ko je nekad kod lekara morao da naglasi da se ne zove Snežana nego Snježana ili da nije Mira nego Mirka dobro zna o čemu pričamo.

 

***

POGLEDAJTE

Retka, zvučna i simbolična: 15 imena koja su poznati odabrali za svoje mališane

 

 

makonda-tracker