slavimo 6. februara

Za ljubav, porodicu, posao... MOLITVA SVETOJ KSENIJI Petrogradskoj, zaštitnici bolesnih i siromašnih

0

Rusku svetiteljku Kseniju Petrogradsku slavimo 6. februara, a pravoslavni vernici čitaju ovu molitvu.

Molitva svetoj Kseniji Petrogradskoj
Molitva svetoj Kseniji Petrogradskojfoto: fortton/Shutterstock

Prema crkvenom kalendaru, 6. februara slavimo svetiteljku Kseniju Petrogradsku, koja je jedna od najpoštovanijih ruskih svetiteljki i zaštitnica bolesnih i siromašnih.

 

Slave je pravoslavci i u drugim zemljama, te joj se mole za pomoć i ispunjenje želja.

 

Sveta Ksenija se na ikonama pojavljuje u crvenuoj suknji, oslonjena na štap u levoj ruci, dok se u drugom planu vidi Smolenski hram i kapela blažene Ksenije na Smolenskom groblju,  gde leže i njeni mošti, u Sankt Peterburgu.

 

Najsnažnija je ona molitva koja dolazi iz srca, a ovako joj se možete pomoliti za posao, dom, zaštitu porodice i ljubav.

 

Molitva svetoj Kseniji Petrogradskoj

 

"O, sveta sveblažena mati Ksenijo!

Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela vođena i ukrepljivana Bogomajkom.

Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar prozorljivosti i čudotvorstva od Boga si dobila i pod zaštitom Svemogućeg pokoj našla. Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja stojeći na mestu tvog pogrebenja, pred ikonom tvojom svetom i kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih prestolu Milosrdnog Oca nebeskog i imajući smelost pred Njim, izmoli večno spasenje onima koji tebi pritiču, obilje blagoslova za dobra dela i pregnuća naša i izbavljenje od svih nedaća i žalosti.

 

Zastupi svetim tvojim molitvama pred Prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg nas nedostojne i grešne.

 

Pomozi, Sveta blažena mati Ksenijo, deci da se svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti i bogobojažljivosti vaspitavaju i uspeha u učenju imaju, da se bolesni i slabi iscele, porodičnu ljubav i slogu nispošlji, monahe udostoj da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi, pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti, narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su u predsmrtni čas lišeni pričešća Svetim Hristovim Tajnama.

 

Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroz sve vekove.

 

Amin!"

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Narod u Velikoj Hoči paljenjem sveća i molitvama odaje počast Srbima ubijenim na KiM

 

makonda-tracker