srećni praznici

Svi imaju dilemu oko reči "Vaistinu" i "Voistinu": Evo kako treba da odgovorite kada vam neko kaže "Hristos se rodi"

Nazad na članak
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 5

zoran

07-01-2022 07:25h
Voistinu ? Prvi put cujem tu rec. Do skoro mnogi nisu znali za vaistinu a sada ce srbi da progovore i hebrejski ako treba samo da se pokazu kako su pametni, maltene isli u skolu sa samim Isusom i bili na ti koliko sve znaju. Zato mi se gade vise ovakva razvlacenja po medijima kad krenu praznici.

Наташа

07-01-2022 23:22h
Ваистину се роди!

Nikola

12-01-2022 01:43h
@Наташа
Ma treba jednostavno reći -zaista...Folirantsko društvo ...koriste stare izraze ("iz mode"), koji su
uobičajeni i primereni kod sveštenih lica ,odn. monaštva ,a 'idu ' mi je jedino sa istinski religioznim ljudima. Na kraju ,i nije bitno....

MikiM

09-01-2022 04:04h
Dilemane postoji, neka govori kako ko hoće... Neko kaže i ZAISTA... Znači totalno nepotrebno i zlonamerno pokušavanje da se narod podeli...

Aca

10-01-2022 23:28h
Voistinu se piše,a vaistinu se čita.Oko ove dileme trebalo bi malo da se pruči gramatika ruskog jezika i sve će biti jasno.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: