Ukoliko želite da vapa uskršnja jaja ove godine izgledaju drugačije, ne bi bilo loše da ih najpre izbelite i tako ih pretvorite u mala platna za svoja uskršnja remek-dela
![foto: Shutterstock](/data/images/2021/04/17/14/319986_shutterstock-544866235_ff.jpg?ver=1618663070)
Sastojci:
- oko 20 komada jaja
- 500 ml vode
- 500 ml alkoholnog sirćeta (9%)
Priprema
Jaja prvo operite. U šerpu stavite sirće i vodu, složite oprana jaja pa stavite na šporet da se kuva 10 minuta. Ako krene jako da kuva smanjite temperaturu.
Već na 4 minute kuvanje pojaviće se braon pena koju morate stalno skidati.
![](/data/images/2020/04/15/13/289997_shutterstock-1647675592_ff.jpg?ver=1586950855)
Kada su jaja kuvana skloniti sa šporeta i naliti hladnom vodom (ne istresati vruću vodu). Sunđerom ili krpicom trljati svako jaje dok ne pobeli. Ostaviti ih da se skroz osuše i ohlade pa nastaviti dalje sa šaranjem.
Uglavnom se radi dekupaž tehnika sa salvetama. Može i krep papirom ili voskom.
( Izvor: Glossy, Serpica.net )