Vreme je da razmišljamo o pripremi jaja za veliki hrišćanski praznik.
Ukoliko želite da probate nešto kreativno i autentično, poslužite se namirnicama iz sopstvene kuhinje, piše Stvar ukusa.
Potrebno vam je: jaja, crveni kupus, voda, sirće
Priprema:
Odsecite onoliko kupusa koliko procenite da vam je taman. Sitno ga naseckajte i ubacite u šerpu sa vodom. Dubina treba da je tolika da jaja, kada ih kasnije budete ubacili, budu sasvim pokrivena. Pustite kupus da proključa i onda ubacite kašiku – dve sirćeta. Jaja ne bi trebalo da su hladna. Pre kuvanja ih pustite da odstoje jedno dva sata na sobnoj temperaturi, ili se može dogoditi da popucaju. Jaja kuvajte 10 minuta ili duže. Potom ih izvadite iz kupusa i spuštajte u činiju sa hladnom vodom kako se ne bi dalje kuvala od sopstvene toplote i kako se ne bi stvarali zeleni krugovi oko žumanaca.