RASPRAVE, ČARKE...

KORONA JE U KINI DOVELA I DO MASOVNIH RAZVODA ZBOG SVAĐA! Šta da radite ako vam baš i ne prija izolacija sa partnerom?

0

Postotak razvoda brakova je nakon korona-krize u Kini naglo porastao. Tako je nakon 24. februara 2020. više od 300 zahteva za razvod braka stiglo u provinciji Sečuan. I druge kineske provincije prijavile su isti fenomen. Jedan od mogućih razloga: mnogi parovi su zbog karantina bili prisiljeni da provode puno više vremena zajedno nego inače.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


„Zaključani“ ste sa svojim partnerom i to vam ne prija – šta uraditi?

 

Za početak je dobro smiriti se i sačuvati mir. Dajte jedno drugom međusobno prostora koliko god je to moguće – koliko je oboma potrebno. Ostavite ga uveče nakon što je završio sav posao da surfuje na Internetu (na primer) ili igra igrice ako to želi – a da ne kolutate očima. Za to vreme nađite neku zanimaciju – na primer, čujte se sa drugaricom ili vežbajte u spavaćoj sobi… Priuštite sebi dugotrajnu kupku – dok se on bavi svojim hobijem - pa ga zamolite da ne smeta dok u kuhinji ili spavaćoj sobi telefonirate s prijateljicom. Ili: setite se vremena kad ste bili sveže zaljubljeni. Kad niste želeli ništa da radite jedno bez drugoga. Kako bi bilo da jogu radite u dvoje? Ili radite nešto drugo zajedno? Možda bi to čak bilo dobro za vašu vezu?

A šta ako dođe do svađe? Učinite sebii međusobno uslugu i nemojte se uzbuđivati oko svake sitnice. Još važnije: nemojte odmah razmišljati o razvodu braka! U krajnjoj liniji, niste ostali zajedno u istom stanu, nego – kakva je sada situacija – u istom čamcu. Radije zatvorite oči i uši ako je potrebno. Naime, sada je puno važnije od svađe da čuvate sebe i druge od zaraze korona virusom. A za to je trenutno ipak najbolje – ostati kod kuće!

 

 

makonda-tracker