Upoznajte ga

Neobičan spoj tradicije i trenda po receptu marokanskog Endija Vorhola (FOTO)

0

Talentovani Hasan Hadžadž, marokanski fotograf sa londonskom adresom, na specifičan način predstavlja identitet žene Marokanke u njenoj tipičnoj, tradicionalnoj odeći, ali u kombinaciji sa uveliko zastupljenom kulturom vožnje motora, koja je prisutna u Marakešu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Umetnik se koristi sveliko zastupljenom pop kulturom i na sebi svojstven način ubacuje brendove i simbole savremene kulture unutar ovih jedinstvenih fotografija, prvenstveno u vidu svojih specifičnih okvira sa simbolima popularnih pića.

 

Kontroverzna manekenka i poznati fotograf: Naše prijateljstvo počelo je u striptiz klubu! (FOTO)

 

Ovo je samo jedan od načina na koji pokušava da obuhvati veću grupu identiteta kroz drugačiji vid posmatranja u kome dosadašnja vizija žene sa istoka nestaje: one koja je sputana unutar odora koje joj namenjuje sopstvena kulturna sredina.

 

Svetu je dosta ekstravagancije: 9 najuvrnutijih činjenica iz sveta Goše Rubčinskog (FOTO)

 

Hasan je rođen u malom lučkom gradu u severnom Maroku.

Preselio se u London kao tinejdžer, te danas na vrlo svojstven i poseban način spaja ove dve potpuno različite kulture, kao i subkulture koje su uticale na njegov život i koje je imao prilike da vidi u sopstvenom okruženju.

U Londonu je radio kao muzički disk džokej, promoter, stilista i dizajner.

 

Porođaj na parkingu: Tata je prvi uzeo bebu u ruke koja je na svet došla u automobilu (FOTO)

 

Sa fotografijom počinje nešto kasnije, u kasnim dvadesetim i to nakon svog povratka u Maroko, gde radi kao asistent fotografije za modni magazin.

foto: Youtube Screenshot

U jednom od intervjua Hasan je izjavio kako je frustriran činjenicom da se njegova zemlja koristi samo kao kulisa za zapadnu ženu i njeno odevanje, te da ga to iskustvo podstiče da učini Maroko glavnim motivom sopstvenog rada.

 

makonda-tracker