Upoznajte dizajnera

Svetu je dosta ekstravagancije: 9 najuvrnutijih činjenica iz sveta Goše Rubčinskog (FOTO)

0
Njegove "krpice" poneli su svi, čak ni mlađana Kajli Džener nije dopustila sebi da propusti priliku i ponese nešto tako trendi! Ipak, o njemu malo znamo, kao i o tome šta se krije iza stvari koje su vrlo brzo prozvane pravim osveženjem za Ruski svet mode...
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

1. Goša Rubčinski nije "uvek znao" da će postati slavni modni dizajner.

 

On je zapravo mnogo toga probao pre nego što se odlučio za modu, njegov očito pravi poziv. Neke od tih stvari, pitate se, koje su? Dizajnirao je kostime i pisanje.

 

2. Fotograf koji je mrzeo zvanje.

 

Nikada nije voleo da ga nazivaju modnim dizajnerom. Uvek je isticao kako on stvara svet, jer savršeni miks mode, fotografije i ostalog njegovog kreativnog rada zapravo je čitav paket - odnosno potpuno drugi svet, a on je samo taj koji ga je stvorio.

 

5 lekcija smele dizajnerke koja nikada nije pratila trendove: Kako da bolje razumemo modu, ali i svet oko nas

 

3. Pomoć prijatelja.

 

Kako bi što pre došao do modnog studija bila mu je potrebna pomoć prijatelja, jer finansijski nije uopšte "stajao" sjajno... Taj prijatelj, ispostavlja se, bio je vlasnik jednog poznatog kluba u Moskvi. Sve ostalo je istorija.

 

4. Goša i Balenciaga?

 

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Danas poznat kao neko ko koristi isključivo pomoć prijatelja kada organizuje revije, a javno se ponosno pojavljuje samo u ulozi dizajnera, i sam se nekada bavio modelingom. Naime, posle nekoliko čašica sa kreativnom direktorkom Demnom Gvasaliom, prošetao je za letnji ranvej šou 2016, s potpisom velikog brenda Balenciaga.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

5. Gošina misija.

 

Slavni dizajner veruje da je njegova misija da ispriča svetu priče malaca iz Rusije, te se tako okane raznih stereotipa, negativnih konotacija... Generalno da promeni stav sveta prema Rusiji.

 

6. Inspiracija i frustracija.

 

Manjak energije na modnoj sceni u Rusiji duboko ga pogađa, međutim scena konkretno Moskve je nešto što ga izuzetno inspiriše. Ona direktno utiče na njegov dizajn.

 

Stavni deo i dnevnih i večernjih kombinacija: Šarolika istorija korseta (FOTO)

 

7. Kome se Goša obraća i kako?

 

Rubčinski napominje kako njegov rad govori "internacionalni jezik". S druge strane mladi ga i te kako razumeju i poštuju.

 

Nešto posle njegove "Imperije zla" pitali su ga da li je njegov rad i pokazatelj budućnosti mode, na šta je mirno rekao da će se za 10 godina moda zaista svesti na "manje-više to".

 

1 / 5 Foto: Profimedia

... Već sada, tinejdžerima iz celog sveta se sviđa šta radimo. Srećan sam".

8. Kratko i jasno objašnjenje rada.

 

Inače, on "ne duži mnogo". Smatra da je odeća koju stvara super miks politike sa dodatkom fashionable panka. Upravo to je i slika koju je želeo da pusti u svet.

 

Ona je majstor transformacije i prava je trendseterka: Rijana ovog puta napravila pometnju među modnim kritičarima (FOTO)

 

9. Da nije bilo Comme des Garcons - ne bi bilo ni Goše Rubčinskog!

 

Adrijan Džof, čovek ispred Dover Street Market i Comme des Garcons imena, upoznao je Gošu u Moskvi jednom prilikom. Izašao mi je u susret kako bi on uspeo da stvara i prodaje i van Moskve. To je bio susret koji je Goši omogućio mnogo, ali Goša svakako mnogo i vraća.

makonda-tracker