ona diktira trendove

Srpkinja među najuticajnijima: Tamara Kalinić otkriva kako je postala jedna od najpopularnijih blogerki na svetu

0
Jedna od najpoznatijih modnih gurua, kojoj je blog Glam&glitter obezbedio ozbiljnu profesiju i doneo planetarnu internet slavu, otkrila je Duški Jovanić koliko smo spremni da jurimo za trendovima i da li se zbog toga treba izvinjavati.
foto: Instagram
foto: Instagram

Srele smo se u Parizu. Na daskama, umesto piste Điđi i Bela Hadid, u publici neodoljiva Karolin de Maigret, girlish Aleksa Čang, šik modne urednice i influenseri, šok blogeri i najveća guzva oko Niki Minaž, piše Duška Jovanić, urednica časopisa Elle.

 

Tamara izgleda elegantno i skupo. Ipak, ja bih da pričamo o vezi mode i politike. I tome zašto je cinični Frederik Bajgbeder zagovornik kartica za siromašne, zbog kojih bi bogatašicama bio zabranjen pristup u shopove hight street ponude, kao i kupovina na rasprodajama.

 

Koliko je to politički korektno, šalimo se dok odbijamo molbu dve nasmejane fashionistice da se slikamo sa njihovim porukama na korejskom.

 

Blogging for living

 

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on

 

Blog je oduvek bio moja velika ljubav. Napravila sam ga i vodila kao student, iz puke ljubavi prema modi, lepoti i druženju sa ljudima koji imaju slična interesovanja. Nisam ni sanjala da će oblikovati moj život, odvesti me u krajeve o kojima sam do tada samo sanjala i obezbediti mi mesto u prvim redovima revija mojih omiljenih dizajnera. Ne znam sta se tačno desilo i šta je to što je privuklo čitaoce, ali uložila sam mnogo ljubavi, energije i besanih noći kako bih ostvarila određeni standard. To je ono što je blog iz hobija pretvorilo u posao. Danas je tu još mnogo različitih platformi putem kojih se obraćam čitaocima, Instagram je svakako najpopularniji, ali ne bih rekla glavni. Editorijale mode i lepote možete videti na blogu, dok su slike svakodnevnog života upravo na Instagramu. Mislim da je bitno pružiti različit sadržaj kako bi ljudi imali razlog da posećuju sve ove platforme.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

makonda-tracker