spektakularno

Pravi praznik za sve ljubitelje mode: Večeras počinje Fashion Week!

0
Finalnom revijom Fashion Scout SEE konkursa večeras u 19h svečano se otvara 41. Belgrade Fashion Week.
foto: Promo
foto: Promo

Pobednik ovog regionalnog konkursa predstaviće svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru vrlo značajnog programa Ones To Watch na septembarskom izdanju Fashion Scout-a.

 

FASHION SCOUT SEE SouthEast Europe Fashion Showcase je prvi konkurs takve vrste u našem regionu! Beograd je tako postao Fashion Hub za povezivanje dizajnerskih scena Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije!

 

U pitanju je prvi konkurs takve vrste u našem regionu, koji će objediniti dizajnerske scene Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Po tri najboja dizajnera iz svake zemlje će se predstaviti na finalnoj reviji, a žiri u sastavu Doda Komad, Zora Mojsilović, Ana Ljubinković, Zoran Bosanac i Nenad Radujević doneo je odluku da finalisti konkursa koji će predstavljati Srbiju budu: Nevena Ivanović, Lada Dragović i Ana Trošić Trajković.

Predstavnici Slovenije su Ana Jelinič, Petja Zorec i SARIVALENCI, Hrvatske - Yuniku, Prince on Request i Klisab, a Makedonije:

Ana Marija, Shaleva Couture i Victor Kaiser

 

O pobedniku ove završne revije odlučuje internacionalni žiri, gosti 41. Belgrade Fashion Week-a - Martin Roberts,osnivač Fashion Scout-a, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima,Adrien Yakimov Roberts.

 

 

Uspešnom saradnjom između FASHION SCOUT projekta i Belgrade Fashion Week-a, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentovanih dizajnera sa našeg područja.

Pobedniku FSSEE konkursa put do Londona je u velikoj meri olakšan ovim projektom, a BFW je iskazanom inicijativom potvrdio vodeću poziciju među modnim projektima u regionu.

 

Centralno mesto dešavanja 41. Belgrade Fashion Week-a na kom će se desiti većina revija je Belexpocentar, tako da nas od večeras, pa u naredna tri dana očekuje uzbudljiv revijski program.

makonda-tracker