Nada Macanković: Šareni snovi tinejdžerske princeze

Glumica Nada Macanković veruje da je brend garancija kvaliteta, pa najčešće kupuje firmiranu garderobu, najbolje se oseća u farmerkama i majici, a kao destinaciju za idealan odmor priželjkuje Kubu i topla mora
0
1 / 9 Foto: Milena Rakočević

Kada nam je u oktobru 2006. Godine pričala o svom modnom stilu, glumica Nada Macanković priznala nam je da od malih nogu uživa u aplauzima. Kao devojčica bila je manekenka  u modnoj agenciji Click, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirala je juna 2005. godine u klasi profesorke Biljane Mašić. Publika je zapamtila, pre svega, po ulozi Mace u seriji Ljubav, navika, panika koja se emituje na televiziji Pink. A trenutno, posle filmova Fantom i Stvar srca, ljubitelji sedme umetnosti imaju priliku da je vide i u trećem delu kultnog ostvarenja Mi nismo anđeli, u kojem glumi Saru, članicu školskog benda i ljubav glavnog junaka Marka. Na snimanju Storyjevog editorijala ova dvadesetčetvorogodišnja glumica dokazala je da joj i poziranje ide od ruke.
Kako ste se snašli  u ulozi manekenke?
- S obzirom na to da sam kao klinka bila u modnoj agenciji Clik, zaista mi nije teško palo. Osim slikanja za ovaj editorijal, imala sam priliku i da budem model na Puminoj reviji.
Kakvu garderobu volite da nosite?
- Ne pratim modu po svaku cenu, ali sigurno je da ona nesvesno utiče na mene. Nisam rob trendova, a najbitnije su mi boje i kroj. Izbegavam upadljivu garderobu, nosim samo onu koja je kvalitetna i lepo mi stoji.
U kojoj odeći se osećate najudobnije?
- U sportskoj, naravno. Preko dana  uglavnom nosim trenerke, patike i farmerke. Leti su to najčešće šortsevi i neke pamučne majice. Uveče mi prija da se doteram kada idem na neku zabavu, premijeru, žurku...
Trošite li mnogo novca na garderobu?
- Kada ne radim ništa, uživam da šetam gradom i razgledam izloge. Tada kupujem sve i svašta i često potrošim mnogo para.
Kako biste okarakterisali vaš stil odevanja?
- Opušten, to su casual odevne varijante u kojima se osećam prijatno.
Kakav nakit volite?
- Kvalitetan, nikako ne volim bižuteriju. Posedujem nekoliko veoma lepih i vrednih komada nakita koji su urađeni sa stilom. Uglavnom je reč o belom zlatu.
Da li imate dečka?
- Da, on je glumac i zove se Radovan Vujović.
Šta prvo od garderobe primetite na muškarcu?
- U suštini, ni kod muškaraca ne volim da vidim upadljivu garderobu. Ne dopadaju mi se likovi koji odećom žele da pokažu koliko imaju novca niti oni koji nose pripijene majice i izbledele farmerke. Bitno mi je da momak deluje negovano, čisto i odeva se jednostavno.
Po vašem mišljenju, koja glumica ima stila?
- Moja drugarica Borka Tomović, koja sada igra sa mnom u seriji Ljubav, navika, panika, zaista ima mnogo ukusa. Sve što obuče ume da ponese sa mnogo šarma. Uvek je dobro odevena, pa shodno tome ima izgrađen i stil.
Da li se svakodnevno šminkate?
- Ne, a kada preko dana idem u grad, stavim naočare za sunce i tako prekrijem veliki deo lica. Mnogo se šminkam kada radim i to mi smeta. Zbog posla make up mi je ponekad na licu i po dvanaest sati, zato ga privatno retko koristim. Mislim da je šminka loša za kožu.
Koji vam je omiljeni parfem?
- Koristim nekoliko parfema, a izdvojila bih Miss Cherry od Diora. Veoma mi je bitno kako mirišem.
Šta biste od garderobe voleli da dobijete na poklon?
- Svašta, uglavnom mi garderobu retko poklanjaju, ali pre neki dan sam dobila divnu sportsku majicu.
Volite li da obradujete prijatelje?
- Da, najčešće im kupujem ono što žele i što im treba.
Koliko često posećujete kozmetičke salone?
- Priznajem, veoma retko. Ukoliko imam neki problem sa kožom, što mi se ne dešava često, odem kod dermatologa.
Šta vas najviše opušta?
- Voda, nebitno mi je da li sam na moru, reci ili jezeru, a relaksira me i samo gledanje u vodenu površinu.
Da li kupujete isključivo firmiranu garderobu ili vam brend nije toliko bitan?
- Brendovi su garancija da je roba dobra, tako da kupujem uglavnom firmiranu garderobu. Ona je malo skuplja, ali ima proveren kvalitet.
Šta bi za vas bio idealan odmor?
- Bilo bi divno uživati na plažama pored nekog tropskog mora, kupati se i uživati u ronjenju. Mislim da bi Kuba bila najbolja destinacija.
Gledate li Fashion TV?
- Samo kada nema ništa drugo na televiziji.
Koji  je vaš omiljeni kreator?
- Od stranih Misoni, a od domaćih bih izdvojila Draganu Ognjenović.
Šta ste sve u stanju da uradite zarad lepote?
- Vodim računa o svom izgledu, ali nikada ne bih išla na neke korekcije, zadovoljna sam trenutnim stanjem.
Kakav veš volite da nosite?
- Zavisi od odevne kombinacije, a pošto ne volim ništa upadljivo, takav mi je i veš - jednostavan i elegantan.
Koja manekenka vam se najviše dopada?
- Dok sam se bavila manekenstvom, imala sam priliku da upoznam Natašu Vojnović i oduševila me je kako svojim karakterom tako i izgledom. Ona zaista ima harizmu, što je retkost. Od stranih bih izdvojila Naomi Kembel.
Kako zamišljate sopstveno venčanje?
- Ne bih volela da se venčam u Beogradu, već nekom mestašcu u Srbiji, u nevelikoj crkvi i lepom prirodnom okruženju, uz prijatelje i dobru muziku. Najviše bi mi prijalo da mi venčanje bude skromno i mirno.
Najskuplja stvar koju imate u ormanu?
- Jedna elegantna haljina marke Eskada koju sam nedavno kupila. Crna je, ima delove od čipke i satena i dobro mi stoji.
Koliko često nosite cipele sa visokim potpeticama i kako se osećate u njima?
- Nikad nisam na previsokim štiklama, jer smatram da u njima ne hodam prirodno. Deset centimetara je najviše što mogu da izdržim. Preko dana sam ponekad na nižim potpeticama, nikad na visokim.
Budući da je kosa jedan od glavnih ženskih aduta, kako je negujete?
- Vodim računa da mi kosa bude lepa i negovana. Ne feniram se baš svakodnevno, ali kada je neka posebna prilika, svakako je sredim. Kosa mi je prirodna, ne farbam je i redovno kratim krajeve, jer ne volim da budu iskrzani. Od preparata za negu koristim samo balzam.
Imate li omiljeni modni časopis?
- Nemam običaj da ih kupujem, a kad naletim na neki od njih, rado ga prelistam.
Koji grad vam najviše odgovara za šoping ?
- U Beogradu mogu da kupim baš sve što mi je potrebno i tačno znam gde šta mogu da nađem. Postoji nekoliko radnji u kojima često šopingujem. Ovde su i cene veoma povoljne, za razliku od drugih evropskih gradova.
Da li vam se desilo da kupite nešto što posle nikada niste nosili?
- Nedavno sam kupila jedne preskupe cipele koje ni sa čim ne mogu da iskombinujem. One imaju ogromnu platformu i još uvek nisam pronašla adekvatnu garderobu za njih.
Kako održavate liniju?
- Uživam u plivanju, posebno preko leta, i tako održavam kondiciju. Kada imam slobodnog vremena vozim bicikl i rolere na Adi i kupam se u Savi.
Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za večernji izlazak?
- Kada negde izlazim, treba mi mnogo vremena da se spremim. Ponekad se presvučem i po nekoliko puta pre nego što pronađem dobitnu kombinaciju.
Na šta trošite najviše novca?
- Uglavnom su to kaputi, letnji i zimski. Najviše volim da obučem farmerke i dobar strukirani kaputić, u tome se osećam ugodno i ženstveno.
Volite li da nosite satove?
- Dok sam bila mala učili su me da lepe žene ne nose satove, tako da ih nikada nisam nosila. Nemam tu naviku, sada bi mi samo smetao.
Izlazite li često u provod?
- Zbog svakodnevnih obaveza ne baš tako često. Najbolji provod uvek se desi neplanirano, a meni je najbitnije društvo sa kojim sam, kao i da se sve odvija spontano. Ne planiram izlaske unapred  i najdraže mi je kada u toku jedne večeri mogu da posetim više mesta.
Idete li u solarijum?
- Nikada nisam bila u solarijumu niti sam imala želju za tim. Ne mislim da bolje izgledam ako sam preplanula i uglavnom se sunčam ina moru.
Koji vam je omiljeni cvet?
- Najviše volim ljubičice.
Ko vam je uzor među glumcima?
- Od žena niko, a među muškarcima Robert de Niro.

Ana Posedel

Tekst je objavljen u 56. broju magazina Story, 17. oktobra 2006. godine.

makonda-tracker