trend za proleće 2021.

NA NAKITU, OBUĆI, ODEĆI — BIĆE SVUDA! Ovaj otkačeni detalj dopašće se smelim devojkama, a Kajli Džener je već osvojio

0

Ako volite da eksperimentišete i začinite svoj stil nekom neočekivanom sitnicom, predstojeći trend će vam se garantovano dopasti

foto: Instagram
foto: Instagram

Stari i pomalo zaboravljeni trend se vraća — spremite se za pravu malu invaziju bubamara!


Jedno od najlepših stvorenja iz sveta insekata vrlo je inspirativno dizajnerima već decenijama, pa se dezen crnih tufnica na crvenoj pozadini ili oblika bubamare na različitim komadima često vraća u modu, a ove godine će doživeti veliki povratak jer će biti svuda!

 


Bubamare, koje se obično smatraju simbolom sreće i blagostanja, a ponegde one simbolišu i život i ljubav, dok je ona koja ima sedam tačaka simbol misterije. Najstariji prikaz ovog insekta koji je pronađen izrezbaren je na komadiću mamutove kljove pre oko 20.000 godina, a pretpostavlja se da je u pitanju privezak koji je nošen na ogrlici. Štaviše, u nekim sredinama bubamara se povezuje s kultom Bogorodice zbog identičnih boja kakve vidimo na starim crkvenim prikazima majke Isusa Hrista, a otud i njen nazivi na engleskom jeziku ladybug i ladybird koji potiče od Our Lady's bug i Our Lady's bird — što znači, "buba naše Gospe" ili "ptica naše Gospe".

 


Ovaj simbol biće vrlo popularan predstojećeg proleća i leta, a juvelirska kuća Van Cleef & Arpels iskoristila je upravo bubamare kao ključni motiv svoje nove kolekcije Lucky Spring.

 

 

Tako će oblik inspirisan ovim insektom i njegovim bojama krasiti broševe, elegantne narukvice i efektne ogrlice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)


Ipak, bubamarice neće biti ograničene na nakit, pa je tako Kajli Džener na Instagramu pokazala vintage zelene sandale ukrašene upravo bubamarama koje će nositi u narednom periodu, a možete pronaći zanimljive modele haljina, košulja, detalja za kosu...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hootiebee

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zen (@amodernvintagestory)

 

Ako pak niste dovoljno smeli da nosite simbol bubamare, dovoljno je da ponesete kombinaciju crvene i crne boje i zapažen i trendi izgled je zagarantovan!

 

 

makonda-tracker