PAŽLJIVO JE BIRALA

NIJE ŠTEDELA NI DONALDA: 5 modnih izdanja kojima je Melanija Tramp htela da nam pošalje PORUKU!

0

Svaki modni odabir još uvek aktuelne prve dame Sjedinjenih Američkih Država privlači mnogo pažnje, a upućeni tvrde da nije uvek reč samo o postavljanju modnih trendova…

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Novinarka Si-En-Ena Kejt Benet objavila je knjigu pod nazivom Slobodna, Melanija: Neautorizovana biografija, u kojoj je objasnila da se iza modnih trikova supruge Donalda Trampa neretko kriju zanimljive poruke. Ovo su neke od njih.

 

Mačkica

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Detalj koji je u svetu poznat kao mačkasta mašna (eng. pussy-bow) našao se na Melanijinoj bluzi koju je ponela na sada već čuvenoj debati predsedničkih kandidata — njenog supruga i Hilari Klinton. Ono što je posebno zaniimljivo jeste da je tih dana, u oktobru 2016, bio aktuelan skandal s procurelim audio snimcima na kojima Tramp priča kako hvata žene za međunožje i one mu to dozvoljavaju jer je poznat. Da, pogađate, upotrebio je eufemizam pussy — mačkica!

 

Svetloplavi komplet

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Na predsedničkoj inauguraciji Donalda Trampa, kada se njegova supruga prvi put pojavila u ulozi prve dame, Melanija je dala svojevrstan omaž Džeki Kenedi, jednoj omiljenih koje su našle u ovoj ulozi u američkoj istoriji!

 

Trampova supruga ponela je tada svetloplavi komplet koji potpisuje Ralf Loren i odiše duhom šezdesetih godina prošlog veka. Je li htela da nam poruči da će dati sve od sebe da i ona ostane upamćena kao Džeki? Je li uspela u tome?

 

U čast gostima

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Kako su američki mediji svojevremeno pisali, Melanija se često oblači tako da na neki način naglasi poštovanje prema gostima Bele kuće ili zemlji iz koje dolaze. Tako je, kada je ugostila kraljicu Raniju od Jordana 2017, nosila haljinu Ervea Pjera zelene boje, i to u nijansi kakvu možemo videti na jordanskoj zastavi.

 

Zlatni kaiš

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Nakon što se prva dama Amerike u maju 2017. godine pojavila na jednom prijemu u Saudijskoj Arabiji sa širokim kaišem modela „piton“ u zlatnoj nijansi i s masivnom šnalom koji potpisuje kuća Iv San Loran, on je vrlo brzo rasprodat!

 

Mediji su tada pisali da je Melanija želela da pruži omaž svojim domaćinima.

 

Odelo iz inata

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Novinarka Kejt Benet smatra da Melanija nosi odeću koja se tradicionalno vezuje za muškarce kad god je u lošim odnosima sa svojim suprugom.

 

Navodno, pošto Tramp voli da vidi žene u uskoj i kratkoj odeći, njegova prva dama, kada se ne slaže s predsednikom, iz inata oblači ženska odela, pa je tako bilo i pri susretu s kanadskim premijerom Džastinom Trudoom i njegovom suprugom Sofi.


 

 

makonda-tracker