foto

ŽENA NEPRIKOSNOVENOG STILA: Najbolje i najgore izdanje Keri Bredšo iz serije "Seks i grad"― po izboru njene stilistkinje

1

Serija "Seks i grad" i danas je jedna od najpopularnijih, a ostavila je ogroman trag i na svet mode! 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Za uticaj serije "Seks i grad" na modni svet zaslužna je svakako stilistkinja i kostimografkinja Patriša Fild. Patriša je ta koja je osmišljala kombinacije za četvorku koju čine Keri, Samanta, Šarlot i Miranda, a modna ikona ove serije, ipak, bila je baš Keri Bredšo.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Odeća za lik Keri bila je inspirisana samom glumicom Sarom Džesikom Parker

 

- Verujem da se publici svidela kombinacija skupih i jeftinih komada, dizajnerskih i vintage, zato što je to tada bilo nešto novo i zanimljivo na televiziji, ali takođe i ostvarivo. Poenta je bila u stilu više nego u modnom dizajnu, garderoba stvarne osobe, ali s puno mašte.

 

Sara Džesika je bila perfektna za nošenje takvih kombinacija, jer ona obožava modu, a za Patrišu je to bilo jako važno.

 

- S druge strane mreže želiš nekoga ko je dobar igrač, jer u suprotnom nemaš igru - rekla je u jednom intervjuu Patriša.

 

Otkrila je i koje su joj kombinacije Keri Bredšo ostale u najboljem sećanju:

 

- Mislim da je moja najdraža kombinacija koju sam stilizovala za Keri ona iz drugog filma, kad sam je obukla u 'J'adore Dior“ majicu i dugačku suknju od tafta.

 

foto: Profimedia

 

- Takođe, volim haljinu modne kuće Versaće koju je Keri nosila u poslednjoj epizodi serije dok je čekala Aleksandra Petrovskog u njihovoj hotelskoj sobi. Keri je bila sređena i predivna, a on se ne pojavi. Haljina je dodatno naglasila emociju te scene. Poenta kostimografije nije u prodaji odeće nego u pričanju priče.

 

Patriša se osvrnula i na najgore kombinacije koje je osmislila za Keri.

 

- Serija se emitovala šest godina i imali smo otprilike 24 epizode po sezoni, tako da je to jako puno kombinacija, ali imam samo jednu koju pogledam i kažem: 'Eh.' Keri je nosila suknju i crop-top, a oko golog struka stavila sam joj kaiš. U trenutku kad sam to radila poprilično sam oklevala, ali mislim da se Sari Džesiki svidelo, pa smo odlučili nastaviti s tim i zadržati kaiš. Ipak, kad sam kasnije videla kombinaciju, pomislila sam da je bila jednostavno grozna. Trebalo je da kaiš stoji niže.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Every Outfit on Sex & the City (@everyoutfitonsatc) on

 

 

makonda-tracker