za savršen dan

VISINA I KILOGRAMI SU NEVAŽNI: Ovaj model venčanice stoji fenomenalno baš svakoj ženi!

0

Kejt Halfpeni, dizajnerka venčanica, nedavno je otkrila jednu od svojih poslovnih tajni: koji model venčane haljine svakoj ženi stoji kao u snovima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Britanska dizajnerka venčanica osnovala je 2005. godine sopstveni modni brend, koji je vrlo brzo postao pravi hit! Ona važi za jednu od najcenjenijih u ovoj oblasti, pa su je novinari sajta Who What Wear pitali da im pomogne da pronađu model venčanice koji savršeno pristaje svakoj ženi.

 

Kako je ona istakla, u pitanju je bez sumnje model fit-and-flare, koji je ponela Kim Kardašijan na venčanju s Kanjeom Vestom 2014. godine.

 

1 / 2 Foto: Profimedia

 

Rijaliti zvezda udala se u komadu koji je za nju dizajnirao Rikardo Tiši, tadašnji kreativni direktor modne kuće Givenchy. Reč je o modelu koji je u donjem delu uži i pripijen uz obline (s naglaskom na zadnjicu, što je Kim Karadašijan posebno važno), a zatim se širi od predela butina. Ovaj model ne treba mešati s klasičnim sirena krojem jer se u tom slučaju donji deo haljine širi naglo i u visini kolena.

 

Ta razlika je ono što model fit-and-flare čini savršenim za svaki tip građe. Žene koje imaju veće obline trebalo bi da izbegavaju sirena kroj jer niska tačka širenja vizuelno seče figuru tako da ona ne izgleda vitko. S druge strane, model toalete kakvu je odabrala Kim Kardašijan širi se postepeno, i to s više tačke.

 

 

makonda-tracker