elegancija

Nosile su ih slavne lepotice: Top 5 najlepših venčanica 2018. godine

0

Koja je vaš favorit?

foto: Instagram
foto: Instagram

1. Prva venčanica Megan Markl

 

Iako se, od trenutka kada su u novembru prošle godine objavili da su se verili, nagađalo da će, tada buduća, mlada izradu svoje najvažnije haljine u životu poveriti britanskom brendu „Ralf end Ruso“, Megan se odlučila da to bude modna kuća „Živanši“ na čelu s umetničkom direktorkom Kler Vejt Keler. Upravo je Klerino britansko poreklo bilo presudno da sadašanja vojvotkinja od Saseksa izabere francusku modnu kuću.

 

 

foto: profimedia

2. Druga venčanica Megan Markl

 

Za večernji prijem, nakon glavne ceremonije venčanja, Megan se presvukla u drugu venčanicu koju je dizajnirala Stela Mekartni.

 

Ovaj model sa okovratnikom i golim ramenima postao je hit pa su mlade širom sveta za svoj poseban dan želele da imaju baš ovakvu kreaciju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yahoo Lifestyle (@yahoolifestyle) on

 

3. Venčanica princeze Judžin

 

Princeza Judžin je za svoj veliki dan odabrala je svedenu haljinu dugih rukava i zanimljivog izreza koji deluje vrlo otmeno.

 

Dizajner ove venčanice je Piter Piloto.

 

foto: AP / Yui Mok

4. Venčanica Prijanke Čopre

 

Venčanicu poznate glumice dizajnirao je čuveni Ralf Loren.

 

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo jedna od 4 venčanice koju je Ralf pristao da dizajnira tokom svoje 50-ogodišnje karijere. Pored Prijankine potpisao je venčanicu svoje ćerke, snaje i sestričine.

 

Za izradu ove venčanice bilo je potrebno 1.826 sati, a ono što ju je posebno istaklo jeste 2.380.000 bisera koji su bili nanizani na nju. Svoj izgled za poseban dan Prijanka je upotpunila velom dužine 22 metra i Džimi Ču cipelama izrađenim specijalno za nju.

 

Mlada je želela da ovom haljinom oda počast najbitnijim ljudima u svom životu, tako da je tim Ralfa Lorena ručno izvezao na nju puno ime i prezime njenog supruga - Nikolas Džeri Džonas, datum venčanja i imena njenih roditelja Madu i Ašok. U venčanicu je takođe bio ušiven i deo venčnice njene svekrve, Nikove majke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra) on

5. Venčanica Kjare Feranji

 

Jedna od najpoznatijih modnih blogerki na svetu udala se za svog partnera Federika Leonarda Luciju na bajkovitom imanju Dimora del Balce u Italiji u venčanici modne kuće Dior.

 

Analitičari su izračunali da je Kjara svojim dizajnerima donela dvostruko veću dobit nego Megan modnoj kući Živanši u čijoj se venčanici udala.

 

Haljina je pravljena po modelu one u kojoj se udala čuvena Grejs Keli.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker