emi 2019.

NA OVE DETALJE SIGURNO NISTE OBRATILI PAŽNJU: Mnogi ovu haljinu smatraju najvećim promašajem, ali ona krije predivnu tajnu

1

Kada se glumica Gvendolin Kristi, koja je u seriji Igra prestola glumila lik Brijene od Tarta, pojavila na 71. dodeli nagrada Emi svi su se zapitali kako to da je dama poznata po izuzetnom stilu odabrala tako neobičnu haljinu. Ipak, ispostavilo se da ju je ona pažljivo birala...

foto: EPA/ETIENNE LAURENT
foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Gvendoline Kristi je, naime, svojom odevnom kombinacijom želela da aludira na priču svog lika u popularnoj seriji.

 

Četrdesetogodišnja glumica ponela je haljinu modne kući Guči iz kolekcije za 2020, napravljenu od satena, s dugim rukavima, bordo detaljima, i stilizovanim porubom zlatne boje.

 

Ono što je posebno interesantno na njoj jeste masivan broš u obliku zlatnog lava koji u čeljustima drži kamen koji podseća na safir.

 

1 / 7 Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

 

Obožavaoci serije Igra prestola prepoznaće zlatnog lava kao simbol kuće Lanisterovih, što je aluzija na ljubav Brijene od Tarta prema Džejmiju Lanisteru. S druge strane, safiri nas podsećaju na Tart, koji se u delima Džordža R.R. Martina još naziva i Safirnim ostrvom.

 

 

Drugim rečima, ova haljina je nešto najbliže srećnom kraju ljubavne priče Džejmija i Brijene što su ljubitelji popularne serije dobili, a ona nikako nije odabrana slučajno!

makonda-tracker