brutalno iskrene

Žena na koju niko nije ravnodušan: Šta Francuskinje zapravo misle o Brižit Makron?

1

Poznate kao žene od stila, odmerene, elegantne i vredne divljenja, tri poznate Francuskinje otkrile su pravo mišljenje o prvoj dami svoje domovine

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Godine nikada nisu bile problem za Francuskinje, ali stil?

 

Možda vam je promakla vest, ali krajem godine, na većini lista najbolje odevenih žena u 2017, našla se prva dama Francuske. Čak je i prestižni američki Vogue umesto Melanije Tramp, pa i španske kraljice Leticije, mesto na svojoj uvaženoj listi dodelio bivšoj učiteljici, a sadašnjoj supruzi aktuelnog predsednika Francuske, piše Elle.rs.

 

 

Mnoge je ta činjenica šokirala, iznenadila, pa i iznervirala, jer od kada se pojavila, Brižit Makron je u startu postala omražena. Trebalo je dosta vremena da prođe od inauguracije novog francuskog predsednika pa da se prema Brižit mediji ophode malo suptilnije, obazrivije i nežnije. Ali ovu ženu i dalje prati negativna reputacija.

 

Šta je uslovilo da Brižit postane persona non grata?

 

Da li su krive njene godine, jer pobogu nova prva dama Francuske nije tako zanimljivog pedigrea, tako šik kao Karla Bruni. Jer ima 64 godine i starija je od supruga punih 24? Ili prosto jer u sedmoj deceniji nosi minić Luj Viton?

 

foto: Profimedia

Neka dublja analiza sigurno bi otkrila šta stvarno nervira veliki broj dama kada se spomene Brižit. Baš zato je ekipa američkog Voga odlučila da otkrije šta o Brižit misle prave Francuskinje.

 

Tako su se našli sa Šantal Paljat, čiji se legendarni butik Valois Vintage nalazi u pariskoj ulici Rue des Saussaies, ne bi li saznali kakvo mišljenje o prvoj dami sopstvene zemlje imaju njene sunarodnice.

 

Međutim, umesto na ogovaranje i omaložavanje, novinari su naišli na divljenje i odlučan stav.

 

- Za nas Brižit je jedna snažna osoba koja inspiriše. Ona je takođe neko ko istovremeno odaje utisak samouverene žene, ali i žene koja je krhka, nežna i dobronamerna.

 

Šantal smatra da većina žena tako misli u Francuskoj, prevashodno jer im je predsednički par vrlo drag.

 

- Mi Francuzi smo nepopravljivi romantici i obožavamo filmske ljubavne priče, a njihova to jeste. Makron je svoj stabilan porodičan život napustila zarad ljubavi prema daleko mlađem muškarcu, ali između njene dece i njega ne postoji problem ili neka negativna energija, što je pokazatelj da tu nema loših odnosa.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker