brutalno iskrene

Žena na koju niko nije ravnodušan: Šta Francuskinje zapravo misle o Brižit Makron?

1

Poznate kao žene od stila, odmerene, elegantne i vredne divljenja, tri poznate Francuskinje otkrile su pravo mišljenje o prvoj dami svoje domovine

foto: Profimedia

Da, Brižit je uspela da realizuje svoju "zabranjenu" ljubav, ali i razuveri sve one koji misle da je brak i veza između dvoje toliko generacijski udaljenih ljudi, nemoguća.

 

- Zaboravljate da je razlika u godinama između Donalda i Melanije skoro pa identična onoj koja postoji između Emanuela i Brižit, kao i da američkom paru niko ne veruje, dok u ljubav francuskog para teško da ko sumnja. Njihova bliskost, povezanost, ogleda se svakodnevno u nežnim pogledima, sitnim gestovima i konstantnoj potrebi da stalno budu jedno kraj drugog.

 

 

Kristel Graljot, potpredsednica grupacije za medije i komunikaciju Vivendi Talent Management, veruje da je Makron uspela da nadahne žene svih generacija, a posebno starije da se oslobode.

 

- Ona je ujedinila starije žene, oslobodila ih pritiska koje godine same po sebi donose. Pokazala im kako u sedmoj deceniji ne treba sebe da zapostave, već da prihvate starost, osećaju se prelepo i snažno s borama. Često pomislim na majku i žene njenih godina koliko im je teško da žive u svetu koji slavi i promoviše mladost. A onda se setim koliko je ona srećna i ispunjena kada se oseća lepo, poželjno. Borimo se toliko da naša deca žive u svetu u kom ideali lepote ne postoje, u kom su svi oblici tela lepi i prihvaćeni, ali zaboravljamo na naše majke. Zar ne bi takođe trebalo da se borimo za njih, i za trenutke u kojima se one osećaju prelepo?

 

foto: Profimedia

Znači da je u pitanju ipak taj minić Luj Viton?! Umesto da ponese dosadnu garderobu, Makron je odabrala da njene kombinacije budu smele, kontroverzne, a najviše moderne. Čak i Karla Bruni, bivša manekenka i izrazito privlačna i zgodna žena nije nosila u palati na Jelisejskim poljima kožne pantalone, farmerke i mini suknje. Naravno da je to moralo da naiđe na oprečne stavove.

 

- Francuskinje su tu možda podeljene. Jedne smatraju da je stil prve dame vrlo kontroverzan i neprikladan za njenu poziciju. Ne za godine, jer Francuskinje su ponosne na svoje vitke noge i veliki broj starijih Parižanki ima običaj da nosi kratke suknje, doduše mahom sa ravnom obućom, ali opet... Elem, druga polovina je ponosna što njihova prva dama nije dosadna, uštogljena i odana bezličnoj modi. Tu grupu je Brižit toliko šarmirala svojom ličnošću i mladalačkim duhom da je nastala "BriBri manija". Jedno je sigurno - Brižit je srušila sva pravila oblačenja za prve dame i odlučila da se odeva kao slobodna Francuskinja.

 

Stefani Delpon, osnivač pariske kreativne agencije Pictoresq, smatra da je stil prve dame vrlo odvažan, hrabar i elegantan.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker