nenadmašna

Haljina koja je zbunila i Gugl: 5 zanimljivosti o jednoj od najlepših toaleta u istoriji

0

Drska, zelena Versače haljina koju je Dženifer Lopez nosila na dodeli nagrada Gremi 2000. godine ušla je u istoriju kao jedna od najslavnijih haljina svih vremena.

foto: Profimedia

3. Prema izboru britanskog trgovačkog lanca Debenhams, zelena Versače haljina našla se na petom mestu liste najslavnijih haljina svih vremena. Prema izboru Muzeja mode u engleskom Batu, proglašena je haljinom godine 2000. godine, a Donatela im se odužila poklanjanjem duplikata haljine. Drugi duplikat izložen je u muzeju Grammy Museum u Los Anđelesu, dok se originalna haljina nalazi u vlasništvu Dženifer Lopez.

 

U identičnim haljinama izgledaju potpuno drugačije: Kojoj lepše stoji ovaj model - Džej Lo ili Viktorijinom anđelu?

 

Modna kuća Versače pozajmila je Dženifer haljinu za dodelu Gremija, ali kasnije je odlučila pokloniti pevačici kultnu kreaciju kao znak zahvalnosti za enormnu pažnju javnosti koju je haljina pridobila. Tržišna vrednost haljine 2000. iznosila je oko 15.000 dolara.

 

foto: Profimedia

4. Fotografije Dženifer Lopez u zelenoj Versače haljini u samo 24 sata nakon dodele sa zvanične stranice Gremija skinute su 642.917 puta. Kreacija je tada 30-godišnju pjevačicu pretvorila u jednu od najglamuroznijih i najprivlačnijih ikona crvenog tepiha.

 

5. Predsednik kompanije Google u januaru 2015. otkrio je da je ogromno zanimanje za haljinu bio poticaj za stvaranje pretraživača Google Images, odnosno za pretragu Gugla po fotografijama. U 2000. Google ovaj alat bio je ograničena samo na pretragu stranica s linkovima na tekstove, ali nakon što je pojam zelena haljina Dženifer Lopez srušio sve rekorde na Googleu, odlučili su da razviju pretragu po fotografijama.

 

Tako je rođen Google Images.

 

 

makonda-tracker