Sa 19 je promenuila pol

Slikao ju je Dejvid Lašapel, pevala je sa Lil Kim, putovala oko sveta: Upoznajte damu sa NAJSKUPLJIM telom! (FOTO)

0
Ova žena je postala senzacija preko noći! Naime, pojavila se na jednom događaju u Tunisu potpuno naga, a mediji su sa lakoćom došli do "sočnih" detalja njene životne priče...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Amanda Lepor predstavlja se kao model, pevačica i umetnica performansa. Ipak, najpoznatija je kao žena sa "najskupljim telom na svetu" i heroina transseksualnih osoba. Rođena je kao Armand Lepor, ali je sa nežnih 19 godina promenila pol.

Otkad znam za sebe, bila sam devojčica. Nisam mogla da razumem zašto me roditelji oblače u mušku odeću, mislila sam da su ludi", objasnila je jednom prilikom.

Priča o njenom detinjstvu ima specifičnu težinu ako se pomene da joj je majka bolovala od šizofrenije i godinama boravila u mentalnim institucijama, ali činjenica je da su roditelji kasnije prihvatili Amandine promene i podržali je. Otac je ispisao iz škole, u kojoj je već bila izolovana, i unajmio joj privatnog tutora. Čak ju je i odveo kod psihologa kako bi dobila recept za hormone.

 

U Njujorku je počela da gradi karijeru "devojke za žurke" - partijajući po klubovima, a radeći u salonu lepote tokom dana. Jedne večeri, kada je radila kao hostesa u baru na Menhetnu, upoznala je fotografa poznatih Dejvida Lašapela, i počela je da sarađuje sa njim.

 

Ova saradnja joj je pomogla da postane svetski poznata. Od tada se pojavila mnogo puta u modnim časopisima, uključujući francuski "Plejboj" i "Vog", pojavljivala se u spotovima...

 

Nastavak teksta pročitajte na idućoj strani

 

makonda-tracker