ZAVIDELI SU JOJ

Bila je najzavodljivija glumica pedesetih godina: 4 vanvremenska STAJLINGA čuvene Džejn Mensfild će vas oduševiti (FOTO)

0

Pored prelepe Džejn mnoge koleginice istog kalibra ostajale su u senci, a vi prosudite zbog čega.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zavodljiva glumica, seks simbol pedesetih i šezdesetih godina Džejn Mensfild neretko je svrstavana u dame istančanog ukusa sa dozom izazovnosti, ali je ona bila toliko harizmatična i graciozna da je u drugi plan stavljala dive poput Sofije Loren, Ave Gardner, Grejs Keli.

 

Iako su je neretko svrstavali u glumice sa veoma malim potencijalom na velikom platu, Džejn se nije ljutila, več se hrabro koračala ka svetskom uspehu. Oduvek je bila posebna i futuristički nastrojena, te su njene kreacije neretko bile na meti komentarisanja.

 

Tokom praznika Mensfildova je krasila nebrojano razglednica i naslovnica, a za vas donosimo neke od njenih stajlinga koji su ostali upaćeni, te se mogu i rekreirati ukoliko ste ljubitelji retro odevnih kombinacijama sa primesama šika.

 

Narandžasti džemper kratkog rukava, duboka karirana suknja, kožni kaiš i neizostavni aksesoari ( zlatni nakit, beretka).

 

Džejn Mensfild
foto: Pinterest

Elegantna, duga haljina uz telo sa bretelama koju je glumica ponela za jedan od dočeka Nove godine tokom šezdesetih godina. Ogrlica sa resama, srebrne minđuše i valovi u kosi doprineli su šik utisku i prefinjenosti.

 

Džejn Mensfild
foto: Pinterest

Za jedan od zimskih editorijala Džejn je odabrala futuristički stajling koji je činila haljina sa crnih tufnama, mrežaste rukavice, nakit, šubara i neobične, crne naočare koje bi i danas zvezde svetskog šou - biznica rado nosile.

 

Džejn Mensfild
foto: Pinterest

Pored kamel, crnih i belih taoleta, glumica je preferirala i ružičaste i pink odnevne kombinacije, te je za jednu priliku ponela ružičasti komplet koji je činio blejzer i haljina sa v izrezom i sitnim tufnicama, a i danas krajem 2021. godine bi mnoge trendseterke ovo ponele.

 

Džejn Mensfild
foto: Pinterest

Iako je Džejn bila ljubiteljka i zaštitnica životinja, obožavala je prirodne bunde, najčešće su one bile od činčile i lisice, a ovu sa nekoliko boja i širokim rukavima je neretko nosila u javnosti.

 

Džejn Mensfild
foto: Pinterest

Da li vam se dopadaju glumičini izbori prošlog veka?

 

 

makonda-tracker