Uvek savršena frizura

Masna i prljava kosa? Nikad više! Evo kako da rešite problem U KORENU (FOTO)

0
Pre nego što posegnete za gomilom preskupih preparata, pogledajte u svojm domu. Sigurno imate sve sastojke koji su vam potrebni za čistu i lepršavu kosu!

 

foto: Shutterstock

 

Uzroci masnog vlasišta

 

Problem masnog vlasišta i kose ponekad je posledica neurednog pranja kose ili nepravilne, masne ishrane, a češće prekomernog lučenja loja iz lojnih žlezda. Hiperaktivnost ovih žlezda po pravilu je posledica viška muških hormona u organizmu ili prevelikog broja receptora za te hormone pod kožom vlasišta.

 

Receptori su molekuli osjetljivi na određene hemikalije, koje putem takvih receptora postaju aktivne u tkivima. Hormoni mogu biti privremeno ili trajno poremećeni. Ako je poremećaj privremen, mogao bi vam pomoći uredan san, miran život i zdrava ishrana. Ali ako vam to ne pomaže, znači da je vaš hormonalni problem hroničan.

 

Ovo je previše i od nje: Zbog jedne MALENE promene Rijana na oštroj meti fanova (FOTO)

 

Nije lako delovati na rad žlezda s unutrašnjim lučenjem, ali puno će vam pomoći održavanje vrhunske higijene vlasišta. Ukoliko imate masnu kožu i kosu, perite ih svaki dan da biste sprečili taloženje masnoća, stvaranje peruti, začepljenje pora i razvoj infekcija. Izbegavajte vrlo agresivne šampone za masnu kosu, jer prejako isušuju teme i nadražuju lojne žlezde. Bolje je koristiti blagi šampon za često pranje, na primer dečji. Najbolje je koristiti prirodna sredstva za tretman masne kose.

 

 

Prirodne recepte potražite na sledećoj strani

 

makonda-tracker