isprobajte!

SVE ŠTO VAM TREBA JE POJAS BADEMANTILA: Odličan trik kako da same napravite kovrdže u kućnim uslovima (UPUTSTVO)

0

Ukoliko želite da sami napravite kovrdže, a nemate figaro ili peglu za kosu, razmislite o ovom triku za koji vam je potreban samo pojas od bademantila

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ujedno, ova opcija je dobra i za one koji ne žele da "gore" kosu.

 

Ovaj postupak na svom je kanalu objavila brazilska YouTube zvezda Marsela Tumas, uz napomenu da je najbolje ovo uraditi odmah nakon operete i osušite kosu, ali i da je ona uradila sledećeg dana - rezultat je bio jednako dobar. 

 

Takođe, napomenula je i da će ovaj zadatak biti najteži za one koji imaju u potpunosti ravnu kosu, ali svejedno mogu pokušati.

 

 

Šta vam je potrebno?

 

Pojas od bademantila (kućnog ogrtača) i nešto u što ćete na kraju umotati kosu. Marsela koristi odrezan gornji deo starih hulahopki, a u obzir dolazi i kapica za tuširanje ili bilo šta drugo što vam se učini zgodnim.

 

A sada postupak:

 

- Napravite razdeljak po sredini i kosu podelite na dva jednaka dela. Prebacite je napred ako imate dužu kosu.

- Uzmite pojas i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovina ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Polovinu kose zajedno s pojasom možete zavezati gumicom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu.

- S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i obmotajte ga oko pojasa. Svaki put kada je vreme za novi krug, dodajte novi pramen kose.

- Ponavljate postupak dok ne obmotate celu polovinu kose oko pojasa.

- Od kose umotane oko pojasa oblikujte punđu.

- Isto uradite i s drugom stranom.

- Kada ste gotovi, na glavu stavite kapicu ili bilo koji drugi predmet u koji ste odlučiti da umotate kosu kako se ništa ne bi micalo dok spavate.

- Iduće jutro vreme je za skidanje kapice i odmotavanje kose. Kosu nakon odmotavanja možete malo protresti kako bi se kovrdže opustile i izgledale što prirodnije.

- Konačni rezultat biće prekrasna kosa, a ako vaša frizura prvi put ne bude kako ste zamislili, ne brinite se - praksom ćete doći do savršenstva.

 

 

makonda-tracker