isprobajte

Rešte se suvih krajeva koji nastaju usled niskih temperatura: Mešavina koja će zaštiti vašu kosu od hladnog vremena

0

Ono šta na kosu negativno utiče su najčešće eksterni faktori kao što su hladan o vreme, niske temperature, pa tako tokom hladinih dana treba da više obratimo pažnju na vlasi kose.

foto: Shutterstock/goffkein.pro
foto: Shutterstock/goffkein.pro

Kako dođe hladno vreme i kada krene grejna sezona jedan od neprijatelja naše kose jeste hladan i suv vazduh. Iako ne grejete vašu kosu ili je sušite prirodnim putem, niske temperature mogu negativno uticati na vlasi vaše kose.  Međutim postoji rešenje i za to. 

 

Med je jedan od blagodeti koji priroda daje. Ima mnogo zdravih i hranljivih sastojaka koji su pore toga što su dobri za naš organizam su dobri i za našu kosu. 

Med sadrži mnoge sastojke koji su dobri za vašu kosu, kao što su npr. vitamini E i B koji su odlični za kožu glave, kao i jačanju kvaliteta iste i pospešivanju njenog rasta. Ovo znači da ne mora da izdvajate velike količine novca da bi tokom zimskih period oporavili vaše vlasi. 

 

Dakle, potrebno je da kašičicu meda pomešate sa maslinovim uljem i tu mešavinu držite na vašoj kosi 15 minuta, ali ukoliko smatrate da vam je kosa prilično oštećena produžite vreme držanja smese na kosi za 10 minuta. Nakon toga kosu operite šamponom. 

 

 

makonda-tracker