stvarno deluje

NEKAD SU JE PREPORUČIVALE BAKE, DANAS BLOGERKE: Stari trik za BRŽI RAST KOSE koji će vas oduševiti

0

Ovaj savet verovatno ste čuli od svojih baka, a danas je preporuka blogerki

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Bjuti i modne blogerke ovih dana su fokusirane na brojne tretmane kućne nege, pa nam se čini da nikada nije bilo više saveta i trikova o nezi kose i kože. No, u moru sličnih jedan tretman se izdvojio više od drugih - žene na internetu tvrde da kosa od njega raste munjevito!


Reč je o pirinčanoj vodi, a premda se ova smesa već nekoliko godina pominje kao blagotvorna za nego kose, tek sada je izazvala opšte interesovanje.
Sve što vam treba za ovaj domaći serum već imate u kući, a to su pirinač i voda! Pirinač treba da isperete i ostavite u poklopljenoj posudi 24 sata. Posle toga, dobijenu tečnost ulijte u bocu sa rasprišivačem i to je to - imate gotov "čarobni" napitak za svoju kosu koji možete iskoristiti već tokom sledećeg pranja.

 

Jutjuberka Odri Viktorija jedna je od onih koja preporučuje upotrebu pirinčane vode, a tvrdi da je en treba koristiti češće od dva puta u mesecu, jer je ovaj tretman vrlo intezivan, iako je prirodan.


Nakon što na uobičajen način operete kosu šamponom i regeneratorom, nanesite pirinačnu vodu, utrljajte u koren i ostavite da odstoji 15 minuta.Na kraju isperite kosu običnom vodom, ali ne u potpunosti.

 

Inače, ovaj tretman ima korene u staroj japanskoj tradiciji yu-su-ru u okviru koje su vekovima žene u Japanu koristile pirinčanu vodu kako bi ojačale svoju tanku dlaku i pospešile njen rast.

 

foto: Profimedia

Danas je i zvanično dokazano da amino kiseline, vitamini i proteini pronađeni u pirinču zaista mogu da blagotvorno utiču na kvalitet naše kose. Pirinčana voda sadrži i inozitol, ugljeni hidrat koji obnavlja oštećenu dlaku, ali je i štiti od loših spoljašnjih uticaja. Ova "supstanca" je prirodna, sigurna i nema neželjenih efekata. Poboljšava stanje kose na sasvim zdrav način, čini je glatkom, mekanom i dodaje joj na volumenu.

 

 

makonda-tracker