pratite korake

FRIZURA KOJA JE DOBAR IZBOR ZA SVAKU PRILIKU: Napravite perfektan konjski rep u 5 koraka (UPUTSTVO)

0

Konjski rep je "večna" frizura, dobar je izbor i za svečane prilike, a poznate dame ga obožavaju! Naučite same da ga napravite tako da bude savršen!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pratite sledeće korake za savršen konjski rep:

 

1) Kosu potpuno zaliži, tako da nigde ne ispada niti jedan pramen, i zaveži u rep što čvršćom i tanjom gumicom. Stegni ga što je jače moguće, a ako su negde vidljive nepravilnosti, popravi ih češljićem ili prstima, te fiksiraj lakom.


2) Odvoj jedan pramen sa spoljne strane repa i podeli ga u dva dela. Jednim komadom obmotaj mesto gde je rep stegnut u jednom smeru, a drugim u suprotnom, tako da gumica postane potpuno nevidljiva.

 

3) Pramenove pričvrsti ukosnicama, nikako drugom gumicom. Ukosnice bi trebalo da budu u boji tvoje kose, kako bi bile što manje upadljive, te sa zaobljenim krajevima i srednje veličine. Stavi ih koliko god je potrebno, sve dok ne postigneš čvrst i stabilan efekat.

4) Rep možeš uviti figarom i ostaviti tako ili raščešljati prstima ili ispeglati, a posebno efektno deluje ako celi rep izravnaš, a samo krajeve uviješ prema unutra.

 

5) Za kraj, na prednji deo kose nanesi malo vodenastog gela za 'wet look', dok na ostatak frizure našpricaj lak u spreju i sredstvo za sjajni finish.
 

 

makonda-tracker