mali saveti

ČAK I KADA REDOVNO NEGUJETE KOSU — OVO SE DEŠAVA: 4 greške sa frizurom koje vam DODAJU GODINE

0

Čak i kada se neguje kosa i redovno odlazi kod frizera, postoji mogućnost da izgledate starije zbog jednostavnih, a čestih grešaka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predugačka kosa

 

Naravno da volimo  da nosimo dugačku kosu – međutim, u određenoj dobi jednostavno ne izgleda više toliko lepo i puno. Zapravo, više izgleda neuredno – struktura kose je lomljivija, te je kosa tanja. S druge strane, kosa do ramena, dugački bob ili „glass hair“ (svilenkasta kosa ili sjajni bob) mogu napraviti prava čuda i dočarati mladalački izgled!

Pretamna boja kose

 

Tamna kosa je moderna, zavodljiva – ali crna ili tamnosmeđa boja kose mogu kod svetlog tena dovesti do toga da delujemo starije ili čak nezdravo. Tamni tonovi će vaše lice učiniti markantnijim, što vodi to toga da će vam dati koju godinu više. Dakle, ako niste sigurne koja boja kose odgovara vašem tenu, savetujte se sa svojim frizerom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale) on



Premalo volumena u kosi

 

Još jedna greška koju smo verovatno već sve barem jednom napravile – i zbog toga je moramo obavezno izbegavati – jeste premalo volumena u kosi. „Spljoštena“ kosa koja izgleda kao da ju je neko zalepio na glavu ne izgleda baš reprezentativno i nabaciće nam još koju godinu. Bolje je koristiti malo spreja za volumen ili stilizovati lagano talasastu kosu – tako će vam kosa izgledati optički punije i zdravije.

Previše nege u kosi

 

Čak i previše nege može štetiti našoj kosi. Ponekad je manje zaista više. Korišćenje hidratantnog šampona s regeneratorom dovoljno je kod fine i tanke kose.

 

 

makonda-tracker