i ona je jedna od nas

Pravi je trenutak da ZAVOLITE svoje KOVRDŽE, uz nekoliko GLOSSY TRIKOVA!

0

Vreme je da svoj glavni adut iskoristite na pravi način. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mi devojke smo često sklone eksperimentisanju i samokritičnosti, naročito u periodu kada sazrevamo, ulazimo u novo životno poglavlje slepo pratimo trendove. Obično, sve mi želimo "ono što na nam priroda nije podarila". Vodeći se tako trivijalnim mislima, sebe dovodimo do agonije koja se veoma često zravršava gubitkom samopouzdanja, kvaliteta života i strepnje da ne izgledamo dovoljno atraktivno. 

 

Percipiranje stvarnosti na pravi način ključna je stvar u donošenju odluka. Svakodnevno na ulicama Beograda možemo videti žene povedene trendom "jednoličnosti", gde svi ličimo jedni na druge, jer je jetle "nekulturno" biti prirodan i svoj. 

U tim tvrdnjama nema nimalo istine! Ima li nečeg lepšeg od od bujne, lepršave, kovrdžave kose, koja odiše glamurom i seksepilom??

 

Ukoliko ste "srećnica" i priroda vam je podarila da u svakoj prilici imate zapaženu frizuru i ekstravagantnost , budite zahvalne i ne pomišljajte na upotrebu agresivnih preparata.

 

Sećam se tinejdžerskih dana kada smo moja prijateljica Eržebet i ja vreme provodile kujući plan kako održati balans i neporemetiti savršeno upeglanu frizuru, koja je podsećala na šlem. Pretpostavljate da je bilo bezuspešno. Prekomerno korišćenje presa, silikonskih seruma i sulfatnih preparata, može nam trajno uništiti kvalitet kose, naročito kovrdžave, koju odlikuje dehidriranost i suvi krajevi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❄️ #angelenergy #selfie #hey #ink #inked #curls #curly #curlyhair #love #mood

A post shared by Natasha Sahyouni ♡ حب (@toush1i) on

Ako smo savladale sva nepisana pravila lepote i nege, donosimo vam nekoliko kvalitetnih recepata, koji će od vaših kovrdža napraviti ono o čemu ste oduvek maštale. 

 

 

Definica i volumen kovrdža:

 

Ukoliko želite da na poslovnom sastanku, proslavi izgledate glamurozno, ali ipak uredno i prikladno vodite se proverenim receptom. 

 

5 kašika tamnog piva

3 kašike maslinovog ulja

2 žumanceta

 

Nakon šamponiranja, koristite regenerator sa makadamija uljem, koji predstavlja završni korak. 

 

Sjaj i hidriranost lokni: 

 

Damama kojima forma nije prioritetna, nego želja da kosi vrate izgubljeni sjaj  i živost, kombinacija sledećih sastojaka biće dobitna.

 

4 kašičice ricinusovog ulja

4 kašičice nerafinisanog kokosovog ulja

5 kašičica od ulja od lista koprive

kafena kašika punomasnog jogurta

 

Ovakvu vrstu tretmana, upotrebljavajte jednom u toku nedelje, kako biste nakon mesec dana, postigli željeni rezultat. Dodatnu negu ovom tipu kose, mogu predstavljati orijentalna ulja bazirana na ekstraktima slatkog badema i divlje ruže. 

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker