i leti može biti bujna

Negujte kosu i u letnjim danima JEDNOSTAVNO: 5 načina za zdravu i svežu kosu

0

Vrućine i sunce često su veliki neprijatelji naše kose. Čine je suvom, ispucalom, a katkad nam utiču i na boju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Koliko jedva čekamo leto zbog sunčanja i kupanja, toliko ga mrzimo zbog održavanja kose, naročito dugačke. Predlažemo vam na koje sve načine možete zaštiti kosu nakon dužeg izlaganja suncu i učiniti je zdravom i bujnom.

 

Redovno stavljate balzam nakon pranja

Potrudite se da nakon svakog pranja kose šamponom na kosu nanesete i balzam. Pomoći će vašoj kosi da vrati vlažnost koja joj je neophodna u letnjim mesecima. Odaberite odgovorajući balzam - onaj koji sadrži mnogo antioksidansa. Neguju kosu i otkanjaju probleme uzrokovane suncem. Isprobajte i ovaj trik: balzam nanesite na suvu kosu pre kupanja kao dodatnu zaštitu pa kada izađete iz vode ili mora, vaša kosa će biti svilenkasta i zaglađena.

 

Koristite manju količinu šampona

Mnogi veruju da čestim i obilnim šamponiranjem čine dobro svojoj kosi i da je neophodno naneti što više šampona kako bi se napravila pena koja će doprineti boljem ispiranju. Naprotiv, većom količinom šampona i učestalim pranjem teme postaje suvlje. Ako je kosa masnija, koristite šampon u manjim količinama i nanosite ga direktno uz koren. Na vrhove ne morate nanositi šampon jer će ispiranjem s vrha glave šampon dovoljno delovati i na taj deo.

 

foto: Profimedia

Koristite proizvode s vitaminima

Kakadu šljiva najbogatija je vitaminom C na svetu, a upravo je ovaj vitamin doprinosi zdravoj i sjajnoj kosu. Redovnom upotrebom kosa postaje vlažnija i sprečavate dodatno isušivanje kose prilikom sunčanja ili kupanja.

 

Izbegavajte uređaje za stilizovanje kose

 

Umesto da koristite fen za kosu, dozvolite svojoj kosi da se osuši na vazduhu, "prirodnim putem". Iako ćete možda svaki dan želeti letnje talase na svojoj kosi, bolje je da izbegavajte uređaje za stilizovanje poput pegle za kosu ili figara jer ćete na taj način dodatno isušiti kosu. Takođe, tokom leta kosa najviše strada pa bi bilo poželjno da češće posećujete frizera i kratite ispucale krajeve, ukoliko želite zdravu i blistavu kosu, u toku ovih vrelih meseca.

 

Posebna nega za obojenu kosu

Budući da sunce sigurno šteti kosu i čini je suvljom, farbanje kose planirajte pre najvećih vrućina. Ako to uradite usred leta, vaša bi kosa mogla da trpi velike posledice. Svakako je dobro kosu leti dodatno negovati specijalnim proizvodima za farbanu, kao i prirodnim maskama koje same možete napraviti.

 

Sačuvajte svoju kosu i učinite je zanosnom.,

 

 

makonda-tracker