nega

Trikovi profesionalaca uz pomoću kojih će vaša kosa uvek delovati čisto i uredno

0

Prečesto pranje kose može da isuši kožu glave, jer se sa nje ispira sebum - masna supstanca koju proizvode žlezde u koži, a čija uloga je čuvanje temena i kose od isušivanja.

 

 

 

Ne preterujte sa hranljivim uljima
Umesto raznih ulja za hranjenje vlasi, na kosu radije nanesite sprej za lakše češljanje. Ulja čine kosu težom i prljavijom. Ali, ukoliko baš želite da nanesete malo hranljivog ulja, neka to bude samo na krajeve i ne svaki dan.

foto: Profimedia

Koristite češalj umesto četke
Ne četkajte kosu prečesto, a suzdržite se i od stalnog diranja prstima. Naime, prečesto češljanje i diranje vlasi dovodi do pojačanog lučenja sebuma što rezultira prljavijim izgledom kose. Ponekad umesto četke koristite češalj, jer neće toliko podsticati folikule na pojačani rad.

Oprezno s lakovima, gelovima...
Pokušajte što ređe da na kosu nanosite razne preparate za stilizovanje, jer oni brže prljaju kosu, odnosno nečistoće se pojačano nakupljaju pa ćete kosu morati češće da perete.

Šampon bez sulfata je bolji izbor
Birajte šampone koji ne sadrže sulfate (SLS) jer oni isušuju kosu i vlasište, pa se ona brže masti, jer folikuli počnu da proizvode više masnoće.

makonda-tracker