modni stručnjaci im skidaju kapu

One su izneverile tradicionalna očekivanja i upisale se u istoriju mode: 3 slavne arapske dame koje su postale modne ikone (FOTO)

0
Savršen stil, novi odevni komadi i širok spektar interesovanja... Ove tri arapske modne ikone je dobro upamtio ceo svet.
foto: Instagram
foto: Instagram

One su cenjene, moćne i neverovatno moderne. Sledeće dame su odbacile tradicionalni način oblačenja, što ih učinilo kod mnogih sunarodnika "nepoželjnim" i "sramotnim" ali je zato ceo Zapad ostao pod utiskom njihovih modernih kombinacija prozvaši ih arapskim boginjama stila..

 

Deena Aljuhani Abdulaziz

 

Saudijska princeza Deena Aljuhani Abdulaziz vlasnica je dva ekskluzivna butika DNA u Rijadu i Dohi i potpuno je posvećena modi.

 

Upoznajte arapsku Keri Bredšo: Ona je modna ikona koja krši šerijtska pravila (FOTO)

 

Modni stručnjaci Deenu hvale zbog njenog prepoznatljivog i eklektičnog stila. Zahvaljujući zanimljivim modnim izborima znatno se razlikuje od evropskih princeza koje se obično uzimaju kao primer sjajno odevenih žena.

 

 

A photo posted by Tyler Joe (@nyavgjoe) on

 

Slavni Christian Louboutin je po njoj nazvao jedne cipele, a među omiljene Deenine brendove spadaju Prada, Miu Miu i luksuzni Cartier. Titulu je stekla kada se 1996. godine udala za princa Abulaziza bin Nasera, u venčanici slavnog tunižanskog dizajnera i prijatelja - Azzedine Alaie.

 

 

A photo posted by Marquis Bias (@marquis.bias) on

 

Dobili su troje dece - sada petogodišnju devojčicu i trogodišnje blizance. Ipak, konzervativna javnost u Saudijskoj Arabiji joj zamera što se ne pokriva burkom kao ostale žene, što ona pravda svojim pravom na izbor.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker