mešavina naizgled nespojivog

Kako miriše Anđelina Džoli? Omiljeni parfem jedne od najlepših glumica sveta je "seksualna revolucija u bočici"

0

Neko voli voćne parfeme, drugi preferiraju cvetne, a i onih koji bi najradije da mirišu na kafu i čokoladu. Holivudska glumica Anđelina Džoli bira – sve to na jednom mestu, a rezultat je veličanstven!

Anđelina Džoli na nedavnom Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji
Anđelina Džoli na nedavnom Međunarodnom filmskom festivalu u Venecijifoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ako pratite modu, nije teško utvrditi koje brendove poznate ličnosti kojima se divimo nose – sve dok ne stignemo do parfema.


Mnoge popularne dame su lansirale svoje parfeme, pa tako možemo da steknemo uvid u to kako mirišu Rijana i Naomi Kembel, ali ima i velikih zvezda koje nisu ušle u ovaj biznis.


Jedan od primera je Anđelina Džoli, koja je nedavno osnovala svoju modnu kuću Atelier Jolie, ali (još uvek) nije počela da se bavi proizvodnjom parfema i navodno je još uvek odana mirisu koji obožava godinama.

Njen izbor je Histoires de Parfums 1969, opojna mešavina voćnih, cvetnih i "gurmanskih" nota, iza kog stoji Žerald Žislen, čuveni parfimer koji inspiraciju traži u svemu: od istorijskih ličnosti poput Žila Verna do značajnih mesta kao što je Mulen ruž.

 

Omiljeni parfem Anđeline Džoli je Histoires de Parfums 1969
Omiljeni parfem Anđeline Džoli je Histoires de Parfums 1969foto: James Warren / imago stock&people / Profimedia

Parfem koji koristi Anđelina Džoli napravio je 2001. godine i on "predstavlja seksualnu revoluciju", senzualan je i misteriozan, pa nije čudo što je baš on omiljeni slavnoj holivudskoj glumici i režiserki.


On ima aromu sočnih i svežih bresaka, koje prate karanfilić i kardamom, jedan od najskupljih i najstarijih začina. Potom su tu cvetovi bujnih, belih ruža, koje se mešaju sa slatkim početnim notama, a sve podržavaju osnovne note, među kojima su kafa, čokolada i pačuli.

 

BONUS VIDEO

Massimo Savić za Glossy: Žene su pokušavale da me osvoje lošim parfemom!

 

 

makonda-tracker