nadareni dizajner

Ko je talentovani Srbin koji stoji iza anđeoskih krila Điđi Hadid? Njegova kreacija sinoć se izdvojila kao najposebnija

0

Njegovo ime dobro zapamtite.

Điđi Hadid otvorila je dugo očekivanu modnu reviju
Điđi Hadid otvorila je dugo očekivanu modnu revijufoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Sinoć je Điđi Hadid zasijala na povratničkoj reviji Victoria's Secret u Njujorku, kao prava zvezda večeri, noseći prepoznatljiva krila koja su simbol ove modne kuće.

 

Međutim, ovaj put krila koja je ponela nisu bila samo deo spektakla, već i omaž kreativnosti i umetničkoj veštini srpskog dizajnera Miodraga Guberinića.

 

Guberinić, poznat po svojoj pažnji prema detaljima i inovativnom pristupu scenskom dizajnu, imao je čast da dizajnira najimpresivniji par krila za Điđi, ostavivši pečat na jednoj od najvažnijih modnih večeri godine.

 

– Ostvarenje snova, kreiranje krila za otvaranje revije Victoria's Secret, plus još tri luka. Od srca hvala dizajneru revije Zaldiju što mi je ukazao poverenje u stvaranju ovog jedinstvenog komada – poručio je Miodrag na Instagramu, zahvalivši se glavnom odgovornom dizajneru revije.

 

Ova prepoznatljiva kreacija izazvala je divljenje širom sveta, a mnogi je već opisuju kao pravo umetničko delo.

 

Guberinić nije nepoznat na svetskoj modnoj sceni – njegovo ime stoji iza kostima za muzičke turneje Madone, uključujući "Rebel Heart" i "Madame X", kao i za brojne pozorišne hitove na Brodveju poput "Frozen", "Moulin Rouge", "Mean Girls", "Pretty Woman" i "Hamilton".

 

Njegova bogata biografija uključuje i rad na popularnim serijama kao što su "The Tick", "Gotham" i "Mrs. Maisel", dok je radio i kao kostimografski asistent na filmskim projektima, uključujući Spilbergov rimejk "West Side Story".

 

Od malih nogu, Guberinić je znao da je njegov poziv umetnost scenskog dizajna. Zahvaljujući inspiraciji koju je dobio od svoje nastavnice Lučije Tomi u osnovnoj školi, kao i kasnijoj podršci profesorke Linde Pisano i saradnici Lare Berič, njegov put ka svetskoj sceni bio je gotovo neminovan.

 

Master studije završio je na "Nortvestern univerzitetu" u Čikagu, a ljubav prema Njujorku, koji ga je prvi put očarao 2004. godine, konačno ga je dovela u ovaj grad, gde sada kreira nezaboravne trenutke u svetu mode i zabave.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Sofija Milošević i Andrijama Lima u društvu

 

 

 

 

makonda-tracker