učimo od najboljih

Naći ćete je već od 1.500 dinara: Ovo je suknja koju Jelena Đoković bira kad želi da očara, a uvek je nosi uz isti trik

1

Kako izgledati elegantno i damski bez mnogo truda, zna Jelena Đoković, koja nepogrešivo bira modnu klasiku

Jelena Đoković obožava model suknje koji nose žene svakog tipa građe
Jelena Đoković obožava model suknje koji nose žene svakog tipa građefoto: Marija Mladjen/ATAImages

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića i direktorka fondacije koja nosi njegovo ime, spada u najbolje odevene Srpkinje i iznova nas podeća da je jednostavnost najbolji način da ostavite utisak.


Ona u poslednje vreme preferira svedene odevne kombinacije, ravne linije i monohromatske, eventualno dvobojne, varijante, a poznata je po business casual stilu koji se lako kopira.


Pored dubokih pantalona širih nogavica, Jelenu Đoković često viđamo i u njenom omiljenom modelu suknje, savršenom izboru za posao, svečanosti, večernji izlazak, pa čak i odlazak na kafu u toku dana.

 

U pitanju su pencil suknje, vanvremenski klasik koji je izašao iz okvira "poslovne mode" i sada je prikladan za maltene svaku priliku.

 

1 / 6 Foto: Marija Mladjen/ATAImages


Iako se obično kombinuju sa salonkama, ovaj model sve češće viđamo u spoju s patikama i drugom ravnom obućom i siguran je način da izgledate elegantnije bez mnogo truda.


Pencil suknja je ravnog i uskog kroja i obično joj porub pada do kolena ili je odmah ispod njega, a ime je dobila po svom obliku (pencil – olovka): dugačka je i tanka.

 

Jelenu Đoković smo jednom prilikom videli u interesantnom modelu pencil suknje s dvorenim kopčanjem i neobičnim peplumom
Jelenu Đoković smo jednom prilikom videli u interesantnom modelu pencil suknje s dvorenim kopčanjem i neobičnim peplumomfoto: Nenad Kostić

Jelena Đoković je, zanimljivo, za koju god boju i model da se opredeli, uvek nosi u kombinaciji sa svetlom obućom, bile to sandale ili cipele. Zahvaljujući nude, bež ili kamel obući, njena suknja ostaje u fokusu, a i ona je svejedna i jednostavna, pa čitav stajling zrači nenapadnom otmenoću.

 

Roze pencil suknja kakvu nosi Jelena Đoković najbolje izgleda uz svetlu obuću i gornji deo
Roze pencil suknja kakvu nosi Jelena Đoković najbolje izgleda uz svetlu obuću i gornji deofoto: jelenadjokovicndf/Instagram

Ovakvi modeli sukanja imaju dugu istoriju u zapadnoj modi, a njihova prethodnica bila je hobble suknja, široki model iz perioda pre Prvog svetskog rata, pričvršćen u predelu kolena ili ispod, koji "seče" figuru.

 

 

Prava revolucija dogodila se nakon što je Kristijan Dior predstavio njenu skraćenu verziju u svojoj kolekciji za jesen i zimu 1954. godine, a ova varijanta je bila laskavija za figuru i nije ometala kretanje.

 


Uz mini-suknje, pencil je postala jedna od najmodernijih, naročito kao kancelarijska odeća, posebno u vreme posle Drugog svetskog rata i tokom Hladnog rata, kada su tkanine bile vrlo skupe.

 

Ovakve suknje danas su dostupne na svakom koraku, pa se mogu naći vrlo povoljno, za samo 1.500 dinara, dok su one kvalitetnije skuplje, ali kako je reč o komadu koji će se nositi zauvek – na njima se ne štedi.

 

BONUS VIDEO

Jelena Đoković uživala u koncertu Dina Merlina u Crnoj Gori

 

makonda-tracker