modni editorijal

SRPSKI GLAMUR na francuski način: 3 haljine za princeze u kojima je Tamara Vučić bila lepša od najlepših Parižanki

0

Prva dama Srbije dala je intervju za jedan francuski modni magazin, gde je našu zemlju predstavila na savršen način

tamara vučić na samitu u kijevu
tamara vučić na samitu u kijevufoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna od najbolje obučenih poznatih žena u Srbiji definitivno je Tamara Vučić. Reklo bi se da ona nikada ne greši kada je moda u pitanju, a svaki put nas oduševi elegantnim kombinacijama za svečane prilike, kao što je nosila nedavno u Kijevu, ali i onim opuštenijim za šetnje po prirodi ili obilaske Srbije.

 

Kako je prva dama Srbije uvek stilizovana za desetku, ona nas nije razočarala ni pri nedavnom boravku u Parizu, gde je boravila kako bi podržala dizajnera Stefana Đokovića, a ujedno i dala intervju za magazin „L'Officiel“.

 

Tamara Vučić je govorila o svom poimanju mode, stila, srpskog glamura... Tom prilikom nastao je modni editorijal uz njene prelepe fotografije, uslikane početkom jula u ambijentu srpske rezidencije u Parizu, s božanstvenim pogledom na Ajfelovu kulu.

 

tamara vučić u jednoj od tri veličanstvene haljine u parizu
tamara vučić u jednoj od tri veličanstvene haljine u parizufoto: Instagram/Printscreen/tamara.vucic.serbia

Prva dama Srbije ponela je tri spektakularne haljine koje potpisuje pomenuti dizajner, od kojih je svaka kao krojena za princezu i oličenje glamura.

 

Jedna je crna, bez rukava, sa zlatnim detaljima, druga zelena i u stilu šumske vile, a treća vizuelno deluje kao da je sastavljena iz dva dela: gornjeg u zlatnoj boji, s puf-rukavima, i donjeg u crnoj boji, prošivenog motivom zlatnih rombova.

 

 

Na pitanje šta je sprski glamur, ona je imala sveobuhvatan odgovor.

 

Lepo pitanje i ne znam šta bih prvo pomenula: sadašnjost, prošlost ili budućnost. Za mene je glamur sve što je retko i time sebi podiže cenu, postaje vredno. Pozitivan stav prema životu i svetu je glamurozan, kao i gostoprimljivost, po kojoj su Srbi čuveni. Grad koji živi 24/7 je glamurozan, a to je Beograd. Srpski glamur, takođe, jeste deo naše istorije koja govori o periodu vladavine dinastije Nemanjić, od 12. do 14. veka, kada su srpski dvorovi bili preplavljeni veličanstvenošću i glamurom vladajuće porodice. Srpski kraljevi i carevi, ali i velikaši, nisu bili samo vešti državnici, komandanti i diplomate, već i graditelji, pesnici, pisci, čuvari umetnosti u svim oblicima. Stoga, i u to vreme dvorova, posle toliko vekova, srpska srednjovekovna kultura sija u svojoj lepoti, autentičnosti i glamuru. Naše prabake i bake učene su lepim manirima i različitim veštinama, učivši ih u ženskim školama u Beču, Budimpešti, Minhenu, Parizu... Govorim o periodu posle Prvog svetskog rata, tokom kog je umrlo oko 50% muške populacije. Možda govorim preozbiljno, ali znanje je danas takođe glamur. Glamur je Expo 2027, na kom će Srbija biti ponosan i dobar domaćin.

 

Još elegantnih izdanja prve dame pogledajte u galeriji:

 

1 / 6 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

Bonus video

U par koraka do francuske punđe:

 

makonda-tracker