trend sezone

Za samo 300 dinara svaki stajling će izgledati SKUPO: Najvažniji modni savet za prelazno doba godine koji ćete čuti

0

Modni magazini pisali su da je ovo vodeći trend leta, a kažu da će ga i tokom jesenje sezone sve devojke obožavati!

Irina Šajk na snimanju kampanje za Victoria's Secret u Njujorku 2021. godine u belim soknama i mokasinama
Irina Šajk na snimanju kampanje za Victoria's Secret u Njujorku 2021. godine u belim soknama i mokasinamafoto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Prelazno doba godine nije tako jednostavno za biranje savršenih odevnih kombinacija – previše je sveže da budemo u laganim letnjim haljinama od jutra do mraka, a nije toliko hladno da bismo se okrenuli džemperima, zar ne?

 

Septembar je mesec koji zahteva spoj letnjih i jesenjih komada, a takva ravnoteža se lako postiže uz pomoć "vrućeg" ovogodišnjeg trenda – kombinacije belih sokni i mokasina!

 

Zapravo, mokasine su samo najpopularnijij izbor među trendseterkama, ali bilo koja zatvorena obuća će uz jednostavne bele čarape izgledati sofisticirano, prefinjeno i taman i ležerno i elegantno koliko vam treba za svaku priliku.

 

Pre nekoliko godina, još pre nego što je ovaj miks postao trend, manekenka Bela Hadid često je viđena u kratkim suknjama i belim soknama s ravnim poslovnim cipelama.

 

 

Međutim, pravom kraljicom ovog neočekivanog spoja smatra se njena koleginica Hejli Biber, koja često nosi sportske sokne sa crnim mokasinama.

 

1 / 5 Foto: RW / imago stock&people / Profimedia

 

Bele čarape koje prekrivaju skočni zglob bile su veoma popularne proteklih sezona, a sve više dizajnera ih bira kao način da ostave utisak na pisti.

 

Pre nekoliko godina fancuski dizajner Hedi Sliman je u svojoj kolekciji koju je radio za Celine iskoristio spoj belih sokni i crnih mokasina kako bi se osvrnuo na britanske supkulture, a iste te 2020. Chanel je na svojoj reviji iskoristio ovu kombinaciju da podseti na detinjstvo Koko Šanel u sirotištu.

 

 

Od tada smo u kolekcijama više brendova mokasine i bele čarape, a samo neki od njih su Burberry, Marc Jacobs, Jacquemus, Hermès, Gucci, Loewe, Miu Miu , The Row... Međutim, da bi se trend "zapečatio", bilo je potrebno da ga ponesu poznate devojke, a to su odmah učinile Bela i Điđi Hadid, Elsa Hosk, Kendal Džener...

 

Najkvalitetnije takve čarape obično ne koštaju više od 300 dinara, a možete ih i pozajmiti od dečka ili supruga i za sekund začiniti svoj stil.

 

hejli biber u kombinaciji sokni i mokasina
hejli biber u kombinaciji sokni i mokasinafoto: TheCelebrityFinder / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ako vas sve ovo nije ubedilo da nosite sokne, tu je i mala optička iluzija: Vogue España pisao je da bele čarape imaju efekat vizuelnog izduživanja nogu, posebno kada se nose s kratkim odevnim predmetima. Dodajte tome crne ravne cipele – sigurno ćete ostaviti utisak!

 

BONUS VIDEO

Hejli Biber promenila frizuru

 

makonda-tracker