nosi se cele godine

Ne ulazite u septembar bez toga: JEDINO što će 100% ZAUVEK biti trendi više nije skupo, a zrači ženstvenošću i otmenošću

0

Ne ulazite u septembar bez njega: JEDINO što će 100% ZAUVEK biti u modi pruža ženstven izgled

kvalitetan sako je uvek u modi, i za svečane prilike i za street style
kvalitetan sako je uvek u modi, i za svečane prilike i za street stylefoto: Creative Lab/Shutterstock

Kako se letnja sezona bliži kraju, tako okrećemo leđa lepršavosti i laganim krojevima i vraćamo se tradicionalnijim siluetama tipičnim za sezonu jesen-zima.


Na revijama na kojima su predstavljene kolekcije za jesen/zimu 2023. videli smo mnogo zanimljivih kreacija koje bi mogle da se nametnu kao trend u narednim mesecima, a većina dizajnera pokazala je i nešto što je vanvremensko u svetu mode.


Iz sezone u sezonu, ovaj komad nam se vraća i ne samo što mu popularnost ne jenjava nego je on sve omiljeniji, a u pitanju je, naravno, klasični sako.

 

Blejzeri su odavno izašli iz strogih okvira poslovne mode i sada ih viđamo u kombinacijama s farmerkama, šortsevima, mini-suknjama i mogu se nositi u baš svim prilikama.


Modna kuća Saint Laurent predstavila nam je predimenzionirane sakoe inspirisane muškom odećom, dok je Alexander McQueen istraživao "anatomiju krojenja" uz aerodinamičnija ramena.

 

Sako naglašenih ramena u kolekciji brenda Saint Laurent
Sako naglašenih ramena u kolekciji brenda Saint Laurentfoto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Bottega Veneta naglasila je svojim strukiranim blejzerima figuru u obliku pečanog sata, a brend Stella McCartney takođe je ponudio širi kroj i kombinaciju dugačkog modela koji može da se nosi kao haljina s visokim čizmama preko kolena.

 


Ako ne možete da priuštite blejzere najprestižnijih modnih kuća planete, obradovaće vas što su ovi komadi u poslednje vreme dostupniji nego ikada.

 

Vrlo kvalitetne opcije prodaju se već po ceni od 3.500 dinara u domaćim prodavnicama, a izbor je ogroman – od klasičnih sakoa preko svetlucavih do dezeniranih, ravnog kroja, strukiranih, s prenaglašenim ili vrlo suptilnim naramenicama...


U svakom slučaju, ako želite jedan pouzdani blejzer koji možete nositi i na poslu, i na svadbi, i kada izađete na piće s društvom, proverena opcija s kojom nema greške svakako je strukirani crni sako.

 

Njega možete kombinovati s nekom interesantnom suknjom s printom, svetlim skinny farmerkama, pa čak i helankama, a eventualnu monotoniju izbegnite tako što ćete nositi efektniji donji deo odeće.

 

Blejzeri su najčešći komad koje viđamo na influenserkama u street style kombinacijama pred revije na nedeljama mode, a u galeriji pogledajte neke od interesantnijih varijanti.

1 / 5 Foto: Creative Lab/Shutterstock

 

BONUS VIDEO

Kako nositi "ružne" sandale

 

 

makonda-tracker