njen stil je spoj stilova

Ne, nije Kejt Midlton: Ćerka indijskog Bila Gejtsa je NAJBOLJE OBUČENA žena u ENGLESKOJ i sinonim za TIHI LUKSUZ

0

Mnogi su mislili da je modna ikona Ostrva Kejt Midlton, ali ove godine je najbolje odevenu izabrana jedna druga dama.  

 

 

Riši Sunak i Akšata Murti
Riši Sunak i Akšata Murti foto: : Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Akšata Murti, supruga britanskog premijera Rišija Sunaka, od strane magazina "Tatler" proglašena je za najbolju obučenu ženu na ostrvu,.

 

To je mnoge iznenadilo, pošto se očekivalo da to mesto bude rezervisano za Kejt Midlton.

 

Akšatin stil se opisuje kao izuzetno prefinjen, klasičan i ženstven, a njeni autfiti su najbolji primer za pojam tihi luksuz. 

 

Po sopstvenom priznanju Akšata je od malih nogu zaljubljena u modu, čak je 2011. pokrenula sopstveni modni brend, "Akshata Designs".

 

- Još kao devojčica sam volela odeću. Moja majka, inženjerka, uvek je bila zbunjena zašto bih trošila toliko vremena na kreiranje različitih odevnih kombinacija - pričala je Murtijeva. 

A ideje za svoje kreacije je nalazila na gradskim ulicama u SAD i u Indiji. 

 

- Skupila sam eklektičnu mešavinu otkačenih stvari koje sam nalazila na ulicama Mumbaja i Los Anđelesa, kao i još neke bejzik komade. Kombinujem ih s fanki komadima iz vintidž trgovina i sa haljinama Aleksandar Vang - volim njegove ležerne i zabavne, lagane haljine - kaže Murtijeva. 

 

Murti je išla na prestžni "Fashion Institute of Design and Merchandising" u Los Anđelesu, gde usavršvala svoje modno znanje. 

 

1 / 5 Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Akšata je inače ćerka indijskog milijardera i osnivača kompanije "Infosys NR" Narajana Murtija, koji je u javnosti poznati i kao indijski Bil Gejts. 

Tako da ne čudi što je i ona sama dobrostojeća, isto kao i njen muž. "Teški" su čak 529 miliona funti, što ih čini najbogatijim osobama koje su ikad živjele na na adresi za britanske premijere u Londonu.

 

Modni stručnjaci navode kako je Akšatin stil na tragu legendarne Džeki Kenedi. Iako ne nosi šešire ili bisere poput nje, ističe se kako su njene modne kombinacije lep primer savremenog stila sa ličnim pečatom.

 

Ašata je dospela u žiću medija kada je počela u javnosti da se pojavljuje u veoma skupim odevnim kombinacijama.

 

Akšata je ćerka indijskog Bila Gejtsa
Akšata je ćerka indijskog Bila Gejtsa foto: Simon Dawson / Avalon / Profimedia

No, kada su ona njen muž bili kritikovani zbog toga, Akšata je napravila modnu promenu. Sada se uglavnom pojavljuje u nekim jeftinijim stvarima, ali sa dosta ukusa. 

Otkako je njen suprug postao premijer, dočekivala je ugledne goste u nizu elegantnih kombinacija, uključujući čuvenu haljinu s ljubičastim cevtnim dezenom godišnjoj zabavi Ruperta Mardoka.

 

Tako da sada, iako je više nego jasno da može da priušti garderobu najprestižnijih dizajneta, nju uglavnom viđamo u odeći umerenih cena.

 

Bonus video: 

 

 

makonda-tracker