I za patike i za štikle

Nisu skupe, a nose se uvek i uz sve: Ove pantalone su najpametniji način da potrošite novac tokom leta

0

Kao da nosite suknju, ali još praktičnije – ove letnje pantalone nisu bez razloga najpopualrnije svake letnje sezone

Viktorija Bekam obožava kilote i nosi ih tokom cele godine
Viktorija Bekam obožava kilote i nosi ih tokom cele godinefoto: Brett Kaffee/Thibault Monnier, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Iako ni na najvišim temperaturama nije lako odoleti, recimo, pocepanim vrećastim farmerkama ili kvalitetnim chino pantalonama, obično se tokom leta okrećemo kraćim varijantama.


U popularnosti u letnjoj sezoni je već decenijama neprevaziđen jednostavan i klasični model kratkih pantalona, koji može da se nađe i u sportskoj i u elegantnoj verziji, a uvek ostavlja utisak – veličanstvene i uvek trendi kilote!


Prve poznate kilote nosila je još viša klasa u kasnom srednjem veku i renesansi i sve do ranog devetnaestog veka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

 

Iz aristokratije prešle su u evropsku vojnu uniformu još u osamnaestom veku, ali u savremeno doba češće se viđaju kao deo ženske mode.


Tokom sedamdesetih su stidljivo počele da se pojavljuju u ponekoj otmenoj odevnoj kombinaciji, a osamdesetih ih je princeza Dajana postavila na modnu mapu kao hiperšik komad.

 


Uglavnom se kilote smatraju pantalonama koje može da nosi svaka žena, bez obzira na građu, ali ih najčešće nose visoke devojke jer u slučaju nižih mogu vizuelno da skrate figuru ako birate preširok model.

 

U ponudi su razne varijante: uske, zvonaste, vrećaste, dezenirane, jednobojne, mrežaste, pocepane... i možete ih nositi bilo gde!

 

U galeriji pogledajte neke od modela kilota koje smo viđali na poznatim devojkama i potražite inspiraciju za svoje modno leto.

1 / 5 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker