visoka moda

Kako izgleda haljina vezena 3.800 sati? Glumica na Met gali sve zadivila toaletom za koju se veruje da nosi TAJNU PORUKU

1

Jedno od najlepših izdanja na ovogodišnjoj Met gali je kreacija za koju mnogi veruju da krije zanimljiv simbolizam

Mikaela Koel bila je među domaćinima MEt gale 2023.
Mikaela Koel bila je među domaćinima MEt gale 2023.foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Britanska umetnica poreklom iz Gane Mikaela Koel bila je jedna od domaćina ovogodišnje Met gale, a ona se potrudila da opravda ovu ulogu i učinila je to na savršen način!


Glumica, rediteljka, pevačica i kompozitorka bila je jedna od retkih na crvenom tepihu ovogodišnje Met gale koji nisu igrali na sigurno, a mnogi veruju da je njena toaleta krila i posebnu poruku...


Zvezda filma "Crni Panter: Vakanda zauvek" prošetala je crvenim tepihom u kreaciji koju potpisuje modna kuća Schiaparelli, a u pitanju je poluprovidna maksi-haljina, zatvorena oko vrata, dugih rukava i sa kratkim šlepom.

 

Dok je većina zvanica nosila crno, belo ili spoj ovih boja, ona je bila pravo osveženje u kreaciji koja ističe njenu boju kože i dodatno je naglašava raskošnim detaljima boje žutog zlata.

 

1 / 5 Foto: Angela WEISS / AFP / Profimedia


Kako je saopštila pomenuta kuća, providni til od kog je toaleta napravljena krasi 26.500 kamenčića i 135.000 zlatnih kristala, a da bi sve bilo na mestu haljina je ručno vezena čak 3.800 sati!


Kristali su najgušće grupisani "strateški", tako da pokrivaju intimne zone, pa se tako u predelu grudi nalze ukrasi u obliku zvezda, dok se ispod donjeg dela stomaka nalaze detalji raznih oblika.

 

 

Mikaela je svemu dodala raskošne aksesoare: kitnjastu dijamantsku ogrlicu, nesvakidašnji i ultraluksuzni čoker koji je pričvršćen za okovratnik haljine, a uz to je nosila masivne minđuše od žutog zlata i prstenje s privescima.


Sve je zaokružila zlatnim cipelama koje su pojačale utisak, a kosu je vezala u sitne afro pletenice uz glavu, dodatno naglasivši lepotu svog lica.

 

Budući da je tema bila "Karl Lagerfeld: Linija lepote", Mikaela je haljinom svakako ukazala na ljubav pokojnog dizajnera prema detaljima i zlatu, a mnogi veruju da je ova kreacija bila i njena tiha poruka.

 

Mikaela Koel na Met gali 2023. godine
Mikaela Koel na Met gali 2023. godinefoto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Naime, modni mag Karl Lagerfeld bio je obožavan u modnom svetu, ali ga mnogi i danas kritikuju zbog stavova koje je javno iznosio – Lagerfeld je važio za seksistu, homofoba, rasistu, islamofoba, a imao je i vrlo ružne komentare na račun gojaznih ljudi.


Zato su se na društvenim mrežama pojavili komentari da je Mikaela namerno odabrala haljinu brenda Schiaparelli, s kojom je Lagerfeldov Chanel tradicionalno u lošim odnosima, kao i da nije slučajno odabrala toaletu u kojoj ponosno može da istakne svu lepotu svoje boje kože.

 

Mislite li da su u pitanju samo nagađanja ili u ovome ima istine?

 

 

 

 

makonda-tracker