hipnotišuća

450 sati rada, 15 metara materijala i – OPTIČKA ILUZIJA: O najlepšoj haljini na Met gali se ne priča dovoljno

1

Glumica i oskarovka En Hatavej pojavila se na ovogodišnjem balu Met gala u nestvarnoj kreaciji koja odiše duhom devedesetih

En Hatavej na Met gali 2023. godine u Versace haljini
En Hatavej na Met gali 2023. godine u Versace haljinifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Svakog prvog ponedeljka u maju u njujorškom muzeju Metropoliten održava se Met gala, dobrotvorno veče na kom se prikupljaju sredstva za rad Instituta kostima, koje okuplja najpoznatije ljude planete.


Tako je bilo i ove godine, kada smo imali priliku da vidimo veliki broj slavnih ličnosti iz svih oblasti, a među 400 gostiju među najzapaženijima je bila glumica En Hatavej.


Šarmantna zvezda mnogih uspešnih holivudskih ostvarenja nedavno je sklopila ugovor s modnom kućom Versace i u svakoj prilici pokazuje da je jedna od najbolje odevenih žena planete. Očekivanja su za to bila visoka, a ona ih je ne samo ispunila nego i nadmašila!

 

Kako je tema ovogodišnje Met gale bila "Karl Lagerfeld: Linija lepote", veliki broj poznatih je nosio odeću brenda Chanel, u kom je nemački kreator decenijama bio kreativni direktor. Međutim, i druge modne kuće ponudile su svoj omaž Lagerfeldu, a Versace je to možda učinio i na najbolji način, i to veličanstvenom haljinom koju je pripremio za En Hatavej.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Ona se na najčuvenijem crvenom tepihu na svetu pojavila u beloj haljini koja na maestralan način spaja čaroliju kuća Chanel i Versace, kreaciji sa izrazima i dugim rukavicama i ima efektan dekolte. Delovi tkanine sa prorezima spojeni su zlatnim zihernadlama, od kojih su neke prekrivene biserima, a mnoge je ovaj model podsetio na kreaciju koju je Elizabet Harli nosila 1994. godine.

 


Iako deluje kao da je napravljena od tvida, što je zaštitni znak kuće Chanel, to nije slučaj, već je haljina pažljivo vezena tako da materijal imitira tvid. Koliko je to bio težak zadatak vidi se počinjenici što je na toaleti rađeno čak 450 sati, pisao je Vogue, a za njenu izradu je utrošeno 15 metara tkanine!

 

Glumica En Hatavej na Met gali 2023.
Glumica En Hatavej na Met gali 2023.foto: Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Rukavice bez prstiju, duboki šlic, raskošni šlep i efektna imitacija grudnjaka s belim kamelijama samo su još neki od detalja koji ostavljaju utisak, a En je kombinovala haljinu s belim satenskim zatvorenim sandalama brenda Versace, prepoznatljivim modelom sa punom štiklom. Da sve bude još otmenije, oko vrata je nosila Bvlgari čoker sa dijamantom.


Iako je na ovogodišnjoj Met gali bilo zaista neverovatnih toaleta, Enina je bez sumnje najbolji primer kako jedan dizajner reinterpretira rad drugog, a utisak je... magija!

 

Još nekih izdanja koja su bila zapažena na ovogodišnjem balu Met gala pogledajte u galeriji.

 

1 / 21 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

 

makonda-tracker