Otmena, šik & elegantna

Svaki detalj je pažljivo biran: Zimska mini-haljina Tamare Vučić kakvu ne bi umeo svako da nosi

1

Na sinoćnoj modnoj reviji "Jovanka u boji" najviše pažnje privukla je srpska prva dama Tamara Vučić

foto: Milan Maričić/ATAImages
foto: Milan Maričić/ATAImages

U Beogradu je sinoć održana modna revija "Jovanka u boji", omaž Jovanki Broz, nekadašnjoj prvoj dami Jugoslavije, u okviru jubilarnog 50. Belgrade Fashion Week-a.


Kreatorka i kostimografkinja Maja Nedeljković Davidovac, koautorka izložbe "Jovanka u boji" istakla je za pink.rs da je istoimena modna revija posvećena jedinstvenoj ličnosti u našoj istoriji i njenom modnom stilu i napominje da je i odabir datuma i prostora za reviju simboličan. Naime, u Jugoslaviji se 29. novembar proslavljao kao – Dan Republike.

 

Pokroviteljka sinoćne revije bila je Tamara Vučić, supruga predsednika Aleksandra Vučića, koja je za ovu priliku odabrala vrlo šik izdanje. U pitanju je dezenirana mini-haljina u sivo-crnim nijansama, model zatvorenog okovratnika i ravnog kroja, koja ističe figuru na suptilan način. Reč je o haljini rukava 3/4 dužine, koja je savršen izbor za zimske večernje prilike.

 

1 / 7 Foto: Milan Maričić/ATAImages


Ovo izdanje, srpska prva dama upotpunila je svetlucavnim salonkama sa šnalom i crnom tašnicom, a kao i obično odlučila se za minimum šminke i kosu puštenu u talasima.

 

Na pisti smo, inače, videli mnogo poznatih lica u ulozi modela, između ostalih Anu Đurić Konstraktu, Nadu Šargin, Lenu Bogdanović, Aleksandru Janković...


Okupljenima na reviji "Jovanka u boji" prikazani su modeli Aleksandre Lalić, Ane Ljubinković, Borisa Ćalić (CG), Budislava, Dejana Momčilović, Dragane Ognjenović, Elfs (HR), Igora Todorovića, Lidiya Georgieva & Zavar Design (NMK), M. Fiction (SLO), Marine Banović (CG), Marka Fehera (BIH), Nataše Šarić, NEO Design by Nevena Ivanović, Peđe Nerića, Petje Zorec (SLO), Predraga Đuknića, SestreS, Sonje Krstić, Tamare Radivojević, Valentine Obradović, Vesne Kracanović i Vlada Savića.

 

1 / 15 Foto: Milan Maričić/ATAImages


Jovanka je bila izuzetan kulturni i modni diplomata jer je na dostojanstven, mudar i atraktivan način predstavljala zemlju u inostranstvu – istaka je Maja Davidovac.


Posle Beograđana, i stanovici ostalih glavnih gradova na prostoru bivše Jugoslavije imaće priliku da vide ovu reviju.

 

 

makonda-tracker