neobično, a hit

Trend koji (ne)će oduševiti mnoge: 5 ženskih fantomki koje ćemo uskoro viđati NA SVAKOM KORAKU

1

Stiže zima i sa njom hladniji dani. Svi se hvatamo za topliju garderobu i tako težimo da se utoplimo i izaberemo komade koji će nas "odbraniti" od nje. Sada nam dolazi komad garderobe koji će osvojiti sve i biti veoma nošen ove sezone. 

foto: Shutterstock/Tinxi
foto: Shutterstock/Tinxi

Jedan od delova tela koji je posebno izložen vetrovima i hladnom vremenu jesu sigurno naše uši, obrazi, usne, odnosno naša glava. U takvim situacijama svi posežemo za kapama, ali šalovima koji će nas zaštiti i utopliti.


Međutim, sada je stigao novi trend koji će potpuno preuzeti tron u odnosu na sve modne detalje, a to su balaklave, odnosno fantomke

 

Ovaj novi modni iskok opčinio je trendseterke širom sveta koji sve više kupuju fantomke i svoju garderober opremaju ovim komadima. 

 

Nedavno je i Bijonse nosila jedan model kape koji je bio ukrašen kristalima, a koji ulazi u asortiman njenog brenda Ivy Park. Međutim, ona nije jedina zvezda koja je lansirala ovaj trend. Nedavno je Kim Kardašijan na Met Gali je zbog svoje tamne garderobe otvorila prostor za nadolazeći trend fantoki. 

 

 

Kako piše Gloria, dizajneri, a i jedna od poznatih kreatorki Stela Meakartni su za ove kape inspiraciju našli u istoriji, pošto su se balaklave, koje su naziv dobile posle Krimskog rata, po bici istoimenog Krimskog grada, kada su ih britanski vojnici stavljali kako bi se zaštitili od hladne zime. 

 

Kod nas je sličnu masku, koja je prekrivala celo lice, nešto sličnije Kiminoj na Met Gali nosila Jelena Karleuša na snimanju emisije Zvezde Granda 2015. godine. 

 

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

 

 

Ovo su neki od modela koje i vi možete izabrati da nosite kada dođe zima:

 

1. Bež model koji prekriva sve senm dela kod očiju, koji je ukrašen šarenkastim detaljima

 

 

2. Klasičan jednobojan model od vunice

 

 

3. Model fantomke koji podseća na kačket

 

 

4. Fantomke sa kićankom

 

 

5. Šareni model, čije nijanse možete sami birati u zavisnoti od toga koje vam se uklapaju uz vašu garderobu

 

 

 

 

 

makonda-tracker