in, in, in!

Nosili biste ih i kad ne pada kiša: 5 modela trendi gumenih čizama kojima je nemoguće odoleti

0

Od vrlo elegantnih do pomalo edgy modela, gumene čizme ne moraju da budu dosadna i neatraktivna obuća koja nam samo pomaže da ostanemo suvih nogu. Naprotiv, i one pružaju mogućnost da eksperimentišete i budete stajliš!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Padaj, padaj, kišice, mi ćemo da gazimo barice ― i to u ultratrendi gumenim čizmama!


Ova praktična obuća koja se vraća na spiskove trendova i briše se s njih svakih nekoliko sezona obično ne spada u sam vrh omiljenih komada kada je moda u pitanju, ali su nam u jesenjim mesecima gumene čizme često neophodne. Međutim, dizajneri se svojski trude da i ovaj tip obuće pretvore u nešto čemu se radujemo i, ako nas pitate, to im polazi za rukom!

 


Proizvode se u kratkim i visokim varijantama, raznobojne i monohromatske, elegantne, sportske, zabavne, potpuno otkačene... A ove sezone izdvajaju se sledeći modeli.

 

  • Klasične

 


Brend Barbour proizveo je gumene gležnjače u kojima stopala ostaju suva, a idealne su za kako za gradske ulice, tako i za seoske prilike. Vrlo lako se kombinuju s različitim odevnim kombinacijama, a poseban utisak ostavljaju svojom maslinastozelenom nijansom.

 

  • Otkačene

 


Neobične visoke čizme inspirisane stilom sedamdesetih sigurno će privući pažnju neobičnom paletom boja i mogućnostima za eksperimentisanje, a ako nas pitate kombinujte ih s narandžastom mini-haljinom i zelenim trenčom i nećete pogrešiti. Ovaj konkretan model potpisuje kuća Emilio Pucci i koštaju 480 dolara, ali mogu se naći različite jeftinije varijante.

 

Predložili bismo i sledeće.

 

 

 

  • Neoklasični šik

 


Kobaltna nijansa plave boje uvek je popularna u jesenjim mesecima, pa zašto je ne biste poneli na nogama? Odaberite ovakve čizmice i nosite ih i s neutralnim bojama, ali i s efektnim plavim i ljubičastim nijansama i sigurno ćete privući sve poglede.

 

  • Masivne čizme

 


Ako vam se dopada trend veće i "ružne" obuće, odnosno modela s upečatljivim đonovima koji su očarali rusku manekenku Irinu Šajk, bićete oduševljeni ovim naizgled klasičnim, a zapravo postpuno edgy čizmama nastalim u kolaboraciji brendova GIA i Pernille. U pitanju su visoke čizme koje imaju ojačan gumeni đon, a posebnu pažnju privlače svojom zelenom bojom. Ovaj model košta čak 680 dolara, ali high-street brendovi su požurili da ponude jeftinije varijante.

 

  • Čelsi čizmice

 


Ako ste ljubiteljka čelsi čizama, mogli biste da "padnete" na gumenu varijantu. Ovaj model modne kuće Ganni napravljen je od reciklirane gume, a omogućava da se sumornim jesenjim danima doda malo ružičaste boje i da se opustimo u pogledu biranja boja za odevne kombinacije. Sjajno će izgledati s pink mantilima ili kratkim jaknama, a možete ih nositi i sa crnim i sa roze torbama.
 

 

makonda-tracker