(FOTO)

OD ISMEJANE DO LEGENDARNE: Svi su se rugali OVOJ HALJINI Nikol Kidman, a onda je PROMENILA tok MODE

0

Nikol Kidman oduvek je važila za jednu od dama koje nikako ne ostavljaju kritičare ravnodušnim. Svojim kombinacijama uvek je privlačila pažnju, a jedno je sigurno ― uvek je bila više nego hrabra!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nikol Kidman je veliku modnu smelost pokazala na dodeli Oskara 1997. godine. Tada je obukla čuvenu zelenu haljinu od svile, kreatora Džona Galijana, a kritike koje je dobila bile su više nego oštre!

 

Galijano je u to vreme prikazao svoju prvu haute couture kolekciju za modnu kuću Dior, a Nikol je bez pogovora pristala da ponese njegov model, ne sugerišući ništa vezano za izradu. Ipak, baš taj momenat da supruga Toma Kruza tada ponese njegovu haljinu načinilo je Galijana slavnim.

 

1 / 13 Foto: Profimedia

 

Međutim, Nikol se tada našla na listama najgore obučenih slavnih dama na dodeli Oskara. Najviše je kritikovana boja te haljine. Komičarka Džoan Rivers javno ju je ismejala. Ipak, iako se Nikol sa njom rugala i njena ćerka Melisa, kasnije je upravo ona priznala da je to bilo prvo pravo haute couture izdanje crvenog tepiha.

 

Smatra se da je baš ova haljina promenila tok mode i podstakla dame da se odreknu sigurnih izbora kada je moda u pitanju, te da počnu da eksperimentišu

i budu neustrašive!

 

 

makonda-tracker